Nada Bartolić voditi će KUD „Graničar“ iz Okrugljače i u idućem mandatu

U Društvenom domu u Okrugljači svoju redovnu izbornu skupštinu u subotu je održala Kulturno-umjetnička udruga „Graničar“ Okrugljača. Tim povodom, članovi udruge jednoglasno su izabrali rukovodstvo udruge u narednom četverogodišnjem mandatu. Za predsjednicu udruge izabrana je dosadašnja predsjednica i dugogodišnja voditeljica i koreografkinja Nada Bartolić koja je uz zahvalu na povjerenju podnijela izvješće o radu u prošloj godini te predložila plan rada za ovu godinu.

– Ovogodišnji plan rada ne razlikuje se bitno od prošlogodišnjeg jer imamo tradiciju koju smo započeli od našeg postanka 1979. godine, koju njegujemo i koju prenosimo na mlađi uzrast. Kroz razne kulturno-umjetničke susrete, druženja i smotre folklora promoviramo općinu Špišić Bukovicu i dajemo joj tu prepoznatljivost. Naš bogat opus pjesama, plesova, običaja iz podravskog i zagorskog kraja tradicionalno potkrjepljujemo i lijepom narodnom nošnjom koju nosimo u svim prigodama, a ima ih uistinu puno. U nekima redovno sudjelujemo kao gosti, a u nekima smo i organizatori. No u oba slučaja isti je cilj, čuvati bogatu folklornu tradiciju našeg kraja i sjećati se svih ljudi koji su dali svoj obol za više od četiri desetljeća neprekidnog rada udruge – rekla je tom prigodom predsjednica Nada Bartolić.

Na ovoj skupštini, koja je imala izvještajno izborni karakter, sudjelovali su i predstavnici prijateljskih KUD-ova iz Virovitičko-podravske i drugih županija, kao i predstavnici općine Špišić Bukovica na čelu s predsjednicom Općinskog vijeća Sanjom Stubičar, predsjednikom Vijeća MO Okrugljača Darkom Bartolićem, kao i udrugama s područja MO Okrugljača. 

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content