U Studentskom domu Virovitica održana tribina o mentalnom zdravlju mladih

Kod većine ljudi koji imaju teškoće s mentalnim zdravljem, te su se teškoće pojavile u njihovoj mlađoj životnoj dobi. Čak petina mladih ima neke teškoće s mentalnim zdravljem, stoga je prevencija mentalnih poremećaja u ranoj životnoj dobi zalog boljeg mentalnog zdravlja kasnije u životu, a ulaganje u mentalno zdravlje mladih ujedno je i ulaganje u bolje mentalno zdravlje cjelokupne populacije.

Slijedom toga u Studentskom domu Virovitica jučer (utorak) je održana tribina za studente pod nazivom “Mentalno zdravlje studenata”. Na tribini su gostovali psiholog Siniša Brlas i psihijatrica Sanea Mihaljević iz Službe za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije izlaganjima o proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju i mentalnim teškoćama kod mladih.

Nakon njihovih izlaganja otvorena je rasprava među studentima o izazovima za njihovo mentalno zdravlje koju je vodila studentica psihologije Sanja Lješčak. Nastavak je to suradnje Zavoda za javno zdravstvo i Studentskog doma Virovitica koja je započela otvaranjem Studentskog doma prije nekoliko godina. Na ovaj način stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije daju svoj doprinos očuvanju zdravlja mladih.

(www.icv.hr, sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content