Učenice COOR-a Virovitica nastavu tjelesne i zdravstvene kulture održavaju u virovitičkoj streljani

U suradnji sa Streljačkim društvom „1861 Virovitica“ učenice 1. razreda srednje škole Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica tijekom ožujka 2023. provode nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u streljani pod vodstvom nastavnika Ivice Ivekovića. Realizirat će se ukupno 5 sati nastave tj. poduke.

– Glavni je cilj ovakvog načina provođenja nastave upoznavanje učenica sa streljaštvom te stjecanje novih vještina. Osim toga, učenicama je omogućeno stjecanje iskustva vezanih za streljaštvo u uvjetima u kojima vježbaju i natjecatelji. Učenice su tijekom dosadašnje nastave pokazale interes prema streljaštvu kao sportu – rekao je nastavnik Ivica Iveković.

Uz stručnu pomoć volontera iz Streljačkog društva učenice su naučile rukovati zračnim pištoljem i zračnom puškom, a svakoj je osiguran individualan pristup.

Kako kaže nastvnik Iveković, svakim novim satom i podukom, učenice pokazuju sve veću preciznost, a iskušavanje nove sportske aktivnosti i stjecanjem nove vještine čini ih zadovoljnima. 

– Stjecanjem novog iskustva koje je povezano sa zadovoljstvom i uspjehom utječe na povećanje samopouzdanja kod učenica s teškoćama. Veliku zahvalu upućujemo Streljačkom društvu „1861 Virovitica“ koje je prepoznalo ovakav program i način provođenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture za učenike s teškoćama – poručio je nastavnik Iveković.

(www.icv.hr; foto: COOR Virovitica) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content