35. rođendan Kohorte: Posljednja utakmica u Gradskom vrtu, karusel po osječkim ulicama, bakljada oko mostova, party

Osječki navijači proslavit će 35. godina vjernog praćenja svog kluba NK Osijeka. Za svoj rođendan Kohortaši su pripremili posebno bogat dvodnevni program.

-Rođendani su uvijek imali posebnu atmosferu, a sada nam slijedi i posljednji rođendan kojega ćemo proslaviti na našem Gradskom vrtu- ističu Kohortaši koji će od slijedeće sezone utakmice svoga kluba pratiti na novoizgrađenom stadionu na Pampasu.

Proslava će započeti u petak 14.travnja u 18.30 sati, kada s parkinga kod Spara na Trpimirovoj kreće karusel po osječkim ulicama. Bakljada oko mostova na promenadi planirana je za 21 sat, a nakon nje održat će se party u udruzi, s početkom u 21.30 sati.

Kohorta rodendan
Foto: Kohorta Osijek Facebook

Za subotu je predviđen glavni dio proslave rođendana. Vrata udruge bit će otvorena od 14 sati, a svi zajedno u korteu će se zaputiti na utakmicu Osijeka i Lokomotive u 16 sati.

Nakon utakmice, rođendanska proslava će se nastaviti partyjem u noćnom klubu “Epic” u Tvrđi koji počinje u 21 sat a nastupati će Manda i Neispavani.

Inače, za jedinstveno i orginalno ime „Kohorta“ osječki su se navijači odlučili 1988. godine, nakon što su prethodno djelovali (od 1972. do 1978). pod imenom „Šokci“, od 1986. (na uzoru po tada najstariju i najpoznatiju navijačku skupinu) „Osijek Torcida”.

Pojam “Kohorta” dolazi od latinske riječi cohors za osnovnu pješadijsku jedinicu rimske vojske – deseti dio legije s oko 400 do 600 ljudi.

-„Kohorta“ svoje mjesto ima na istočnoj tribini stadiona Gradski vrt i daje najglasniju podršku našoj momčadi na terenu. S Osijekom je i na gostujućim susretima, pokazujući time svoju odanost prema bijelo-plavima- dodaju iz NK Osijeka koji uz skupinu aktivnih navijača ima još velik broj simpatizera među građanima Osijeka.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content