Dvije državne bronce za obarače “Samsona” u iznimno jakoj konkurenciji s oko 300 natjecatelja

U Sinju je održano prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke. Natjecanje je održano u dva dana, prvi dan natjecanje desne, a drugi lijeve ruke i u oba dana mali klub jakih ruku – Samson iz Donjeg Predrijeva, ponovno je postigao velike rezultate.

Samsoni su u Sinj putovali pod budnim oko predsjednika Danijela Brkića koji donosi i rezime kompletnog natjecanja.

-Iz našeg kluba sudjelovali su Antun Pancer, Lovro Pavin, Marko Budim i Andreas Horvatović. Prvi dan desna ruka. U kategoriji do 85 kilograma Horvatović osvaja treće, a Pancer osmo mjesto, dok je Pavin bio osmi u kategoriji do 75 kilograma. Prvog dana Budim je bio dobar deveti u kategoriji 105+ kilograma. Drugi dan lijeva ruka. Marko Budim u kategoriji 105+ kilograma osvaja treće mjesto što je odličan rezultat, zatim u najtežoj kategoriji do 85 kilograma Antun Pancer osvaja peto mjesto te u istoj kategoriji Andreas Horvatović osvojio je 6. mjesto, a Lovro Pavin 10. Moram svakako reći da je ovo definitivno bilo najjače nacionalno prvenstvo do sada s oko 300 natjecatelja i iznimno jakom konkurencijom. Kada se sve zbroji i pogleda, naši su rezultati odlični s obzirom koliko su ljudi u Hrvatskoj napredovali što se tiče obaranja i s obzirom koliko se kod nas radilo i treniralo. Posebno su ovi rezultati vrijedni kada se pogleda koliko je nas to sve koštalo, od puta do financija i ostalo. Nas to sve košta praktički 80 posto financija koje dobijemo godišnje od Općine, pa ne možemo na još par turnira tijekom godine gdje bi se skupilo prijeko potrebno iskustvo jer to je kao i u svakom sportu, ako ne igraš ne možeš ni napredovati – priča Brkić.

Posebno je istaknuo nastup Antuna Pancera u najjačoj kategoriji.

-Antun Pancer imao je jako tešku kategoriju do 85 kilograma u kojoj je bilo dvadesetak natjecatelja, tako da ni njegov rezultat ne treba olako shvatiti pogotovo jer mu je nedostajalo malo sportske sreće, a i kako to kod nas inače biva i suci su malo odigrali “svoju utakmicu” u nekim trenucima, ali nećemo o tome da ne ispadne da se žalimo na takve stvari. Bilo kako bilo, još jedno dobro prvenstvo iza “Samsona” i opet se kući vraćamo s medaljama i kada kažem da do sada niti jedno prvenstvo od našeg osnutka nije prošlo da smo kući došli praznih ruku, uvijek smo osvajali odličja, to puno govori za ovako mali klub – zaključio je Danijel Brkić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content