Istrčan još jedan Ferivi polumaraton: U konkurenciji više od 1300 natjecatelja najbrži su bili Kenijci

Unatoč kiši koja je počela pred sam start te prohladnom vremenu, Ferivi polumaraton uspješno je istrčan i ove godine. U njemu je sudjelovalo oko 1300 natjecatelja, a uz glavnu utrku od 21 kilometra, otrčana je i utrka građana pod nazivom “Jel’ trčiš, lega?” na 5 kilometara, te štafeta 3×7 kilometara.

Za najmlađe su pak bile organizirane Ledo dječje utrke po kategorijama, odnosno u duljinama od 300 metara do jednog kilometra. Bilo je tu profesionalnih trkača, rekreativaca i djece, a početak utrke označio je gradonačelnik Ivan Radić koji se potom i sam okušao u
utrci građana.

– Drago mi je da danas ima puno trkača, sportaša i rekreativaca. Osječki Ferivi polumaraton već je tradicija i brend u gradu Osijeku, spoj sporta, turizma i zabave – rekao je osječki gradonačelnik te svima poželio dobar rezultat i još bolju zabavu.

Prvi put u osječkom polumaratonu su se našli i natjecatelji iz Kenije koji su osvojili prva mjesta u muškoj i ženskoj kokurenciji.

Prema riječima predstavnika organizatora Damira Černića iz Maraton kluba Hrvatski sokol, ove je godine i velik broj natjecatelja iz europskih zemalja pa su organizatori više nego zadovoljni odazivom, premda je broj prijavljenih građana za utke u štafeti i na pet tisuća metara, bio nešto manji od očekivanog.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content