Na ovogodišnjem 16. Dravskom proljeću koncert grupe Vigor: Donosimo cijeli program

I ove godine, po 16. put održat će se tradicionalna manifestacija “Dravsko proljeće”, za koju su ovog tjedna, na završnom koordinacijskom sastanku partnera, odnosno predstavnika Općina Sopje i Starin, dogovoreni svi detalji u vezi same organizacije.

Dravsko proljeće smotra je folklora s ciljem očuvanja kulture i tradicije hrvatskog stanovništva s obje strane rijeke Drave, uz uvijek zanimljive goste i kulturno-umjetnička društva koja predstavljaju hrvatski narod i u zemljama regije. Domaćin ovogodišnjeg “Dravskog proljeća” je općina Sopje, a tradicionalna manifestacija održat će se 14. i 15. travnja.

Program će početi u petak, 14. travnja u 14 sati okupljanjem sudionika. Od 15 sati ljubitelji sporta moći će uživati u malonogometnom turniru, na kojem će nastupiti, već po tradiciji četiri ekipe: Starin, Martinci, selekcija općine Sopje i Standard iz Nove Šarovke. U 18 sati je otvorenje Bošporijade, tradicionalnog natjecanja u kuhanju bošpora, jela jedinstvenog za Sopje i okolicu, a proglašenje pobjednika na rasporedu je od 20 sati.

Subotnji program počinje u 14:30 sati okupljanjem sudionika. Sveta misa u župnoj crkvi Svete Marije Magdalene na rasporedu je u 16 sati, a povorka kroz naselje u 17 sati. Od 18 sati svi će moći uživati u nastupima kulturno-umjetničkih društava, a posljednja točka u ovom bogatom dvodnevnom programu je koncert grupe Vigor s početkom u 21:30.

-Dravsko proljeće je naša temeljna, najveća manifestacija. Ona se jedne godine održava u Sopju, a druge u Mađarskoj u Starinu. Ove godine će se, tako, održati u Sopju. Ovo je 16. po redu manifestacija kroz koju, zajedno s našim partnerima, nastojimo očuvati kulturu, tradiciju i narodnie običaje. I ove smo godine pripremili bogat kulturno-umjetnički i gastro sadržaj koji će, vjerujem, privući mnogobrojne posjetitelje. Očekujemo dolazak čak devet kulturno-umjetničkih društava. Tradicionalna manifestacija Bošporijada, što se tiče broja prijavljenih ekipa, ove će godine zasigurno oboriti rekord. Drugi dan je tradicionalno određen za kulturno-umjetnički sadržaj na kojem će nastupiti društva iz Starina, Martinaca, Barča, Josipova, Čačinaca, Nove Bukovice, Čađavice, Mikleuša i Sopja. I ove godine će se održati izbor najljepšeg narodnog “ruha” koje će s ponosom prezentirati djevojke iz pojedinih društava, a tko će biti nasljednica Mateje Lukačić ostaje nam za vidjeti. Za zabavni program ove godine zadužena je popularna grupa “Vigor” – rekao je u najavi “Dravskog proljeća” načelnik općine Sopje, Berislav Androš.

(www.icv.hr, foto: arhiva)

Dravsko 16.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content