FOTO Slatina bila domaćinom drugog kola Slavonske brdsko biciklističke lige naziva ”XCM Javorica”

Jučer (subota) su u Slatini, u organizaciji Biciklističkog kluba Slatina, održane biciklističke utrke naziva ”XCM Javorica”.  

Utrke, na kojima je sudjelovalo blizu stotinu biciklista raspoređenih u 9 različitih kategorija, bile su dio Slavonske brdsko biciklističke lige na kojima se natječe osam biciklističkih klubova.

Kao i prijašnjih godina, i ove se vozilo stazama podpapučkih brdašaca u okolici Slatine, a start i cilj bio je u Potočanskom rekreacijskom centru. Dobri vremenski uvjeti, ali i upornost članova BK Slatina koji su perfektno uredili staze (zavisno od kategorije, kraću od 35 i dužu od 50 kilometara), pridonijeli su da se utrke održe po svim propisima SBB lige.

Službene rezultate svih utrka po kategorija objavit ćemo uskoro, čim nam ih organizator dostavi, a za prvu ruku možemo navesti osvajače zlatnih medalje po nekim od kategorija.

U kategoriji ”Sport” prvi je bio Dejan Vukajlović član BK Summita iz Banja Luke. Kod e-bikeova najbolji je bio Tomislav Matešić iz BK Požega. U kategoriji ”Veteran C” zlato je pripalo Tihomiru Kovaču iz CRO MTB, a u kategoriji ”Veteran B” prvi je bio Josip Žugec iz BK Maraton Varaždin. U kategoriji ”Veteran A” najbrži je bio Antun Umiljanović iz BK Našice, dok se slatinski biciklist i predsjednik BK Slatina Drago Zdelar morao zadovoljiti četvrtim mjestom. U kategoriji žena bilo je šest natjecateljica, a prva je na cilj stigla Lorena Škalac iz CRO MTB. Zlato je  u konkurenciji od 8 kadeta odnio Fran Jakovljević iz BK Požega, a aktualni prvak juniorske konkurencije i najveća uzdanica domaćina BK Slatina David Terek došao je do drugog mjesta i srebra. U najjačoj kategoriji ”Elite”, prvi je kroz cilj prohujao Matija Zuba iz BK Našice.

Najuspješnijim biciklistima odličja i prigodne nagrade sponzora je, uz pomoć predsjednik BK Slatina Dragu Zdelara, uručio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

Ove utrke vožene su u sklopu drugog kola SBB lige, a mi vam donosimo dašak atmosfere kroz fotografije.

(icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content