Nagrada iz Dalmacije stigla u Osijek: Mirti Milas “Zlatno pero Noćnjaka”

Na Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara “Noćnjak 2023” održanoj u Tučepima, Zadružni savez Dalmacije nagradio je “Zlatnim perom Noćnjaka” osječku novinarku i urednicu Mirtu Milas.

Uz svakodnevni posao na Radio Osijeku, Mirta nedjeljom uređuje i vodi Emisiju za selo i poljoprivredu, jednu od rijetkih emisija koja se emitira više od 70 godina, a donosi aktualne teme iz poljoprivredno-prehrambene industrije Hrvatske kao i agrara Europske unije.

Upravo se u svojim reportažama i emisijama Mirta često doticala teme maslinarstva i problema na koje nailaze proizvođači maslinovog ulja, te je svojim angažmanom nastojala pridonijeti rješavanju poteškoća s kojima se ti proizvođači susreću.

Svoj poseban senzibilitet za maslinare, ta je rođena Slavonka s radošću pojasnila kako ga je vjerojatno naslijedila od roditelja koji su oboje iz dalmatinskog kraja stigli u Osijek na studij.

-Bilo je lijepo biti dijelom 25. Noćnjaka, međunarodne manifestacije za razvoj maslinarstva i uljarstva u Tučepima. Još kad ti Zadružni savez Dalmacije u toj prigodi uruči priznanje Zlatno pero Noćnjaka za doprinos unaprjeđenju maslinarstva i uljarstva putem medija – osjećaš se baš posebno – napisala je na Facebooku nagrađena novinarka u zahvali organizatorima.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content