OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica obilježila Dan škole: Učiteljici Marini Benović nagrada za 35 godina rada u školi

Učenici i učitelji Osnovne škole Ivane-Brlić-Mažuranić Orahovica tradicionalnom su školskom priredbom obilježili Dan škole. Bilo je tu video uradaka, svirke, plesa i recitala, a kroz cijelu priredbu provlačili su likovi iz priča Ivane Brlić-Mažuranić, poznati učenjaci, likovi iz bajki, te poznate hrvatske i svjetske ličnosti.

Na kraju priredbe obratila se ravnateljica škole Maja Škraba:

– Dan škole je uvijek poseban za sve učenike i učitelje, a danas mi je posebno drago da imamo velik broj nagrada za naše uspješne učenike na županijskim i državnim školskim natjecanjima. Čestitam svim učenicima i njihovim mentorima na sjajnim rezultatima kojima su na najbolji način promovirali ime škole i svoga grada– rekla je Škraba.

Proslavi dana škole nazočio je izaslanik gradonačelnika Saše Ristera Tomislav Majetić koji je nakon priredbe pohvalio sve učenike i učitelje škole:

– Drago mi je da sam nazočio proslavi Dana škole koji svim učenicima i učiteljima od srca čestitam. Čestitam također učenicima i njihovim mentorima na svim uspjesima koje su postigli i hvala im što na takav prelijep način promoviraju grad u kojem žive– rekao je Majetić.

Grad je osigurao i poklone, knjige za najuspješnije učenik i njihove mentore, a za futsal ekipu i sportsku opremu za državno natjecanje koje će biti održano idući tjedan u Poreču. Kao novitet, Škola je nagradila i sve učitelje i djelatnike škole koji bilježe okrugli broj radnih godina u školi u ovoj školskoj godini. Tako su za 5 godina rada nagrade dobili Biljana Kuduz i Sabine Wengert, zatim Ivana Vujnović, Josip Ćurković, Dijana Andelfinger i Damir Bučanac za 10 godina, za 20 godina Zvonimir Čerepinko, Ljiljana Marković, Ružica Sertić i pedagoginja škole Marija Lenart, dok je jubilarnu nagradu za 35 godina rada u školi dobila učiteljica razredne nastave Marina Benović.

Prošao je tako još jedan dan škole, a tom su se prilikom prisutni ujedno prisjetili dobro poznate himne škole “Danas kad je naše škole dan” koju je još davne 1985. godine napisao i uglazbio dugogodišnji nastavnik glazbene kulture, danas u mirovini, Viktor Čelant.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content