S Vivaldijeva “Četiri godišja doba” započet će glazbeno proljeće: Završni koncert Sandre Bagarić i Darka Domitrovića u lipnju

Početak osječkog glazbenog proljeća Koncertni ciklus grada proslavit će izvedbom Vivaldijeva Četiri godišnja doba u interpretaciji Osječkog baroknog ansambla u srijedu, 5. travnja s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

„Četiri godišnja doba“ ciklus je koncerata za violinu i orkestar u kojem zvuk violine opisuje ljepotu svakog godišnjeg doba i stvara ugođaj svakog od njih. Virtuoz solist na violini bit će Béla Nagy, koncertni majstor orkestra HNK u Osijeku i voditelj Osječkog baroknog ansambla koji će nastupiti u sastavu: Béla Nagy, Vladimir Piskunov, Katarina Ćuk, violina / Veronika Kilmajer, viola / Maja Iljovski, Irena Kranjčević, violončelo / Sámuel Jónás, kontrabas / Kristina Tomljanović-Sasz, flauta / Anita Ancil, čembalo.

– Osim Četiri godišnja doba na repertoaru koncerta je i Vivaldijev Koncert za violončelo u a-molu te Bachova Orkestralna suita br. 2. – ističu iz Kulturnog centra Osijek.

U nastavku proljetne sezone Koncertnog ciklusa grada u subotu 15. travnja u 20 sati u Župi sv. Petra i Pavla apostola (osječka konkatedrala) održat će se Uskrsni koncert na konkatedralnim orguljama u izvedbi Alena Kopunovića.

Već za početak svibnja predviđen je nastup Maria Zbiljskog i Konstantina Krasnitskyja, a sredinom istog mjeseca nastupit će Komorni orkestar Panonske filharmonije iz Pečuha.

Završni koncert Koncertnog ciklusa grada 03. lipnja, ispred Kulturnog centra Osijek, izvesti će Sandra Bagarić, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content