U osječki ZOO stigao sedmogodišnji sibirski tigar težak 220 kilograma: Za dolazak Sayana ispunjeni visoki kriteriji EAZA-e

U osječki Zoološki vrt stigao je sibirski tigar Sayan. Sedmogodišnji ljepotan stigao je iz Zoološkog vrta u Zurichu, a smješten je u nastambu neposredno uz lavove.

S obzirom da je tek stigao, još uvijek mu je potrebno vrijeme za prilagodbu novim uvjetima i timariteljima. Prije njegova dolaska u Osijek, ispunjeni su svi visoki kriteriji EAZA-e, a pregovori su trajali godinu dana.

Sayan je stigao sa svojom timariteljicom, Jasmin Holzer koja je djelatnike osječkog ZOO-a uputila u njegove prehrambene, ali i druge navike.

-U Zurichu su ga hranili tri puta tjedno, odnosno svaka 2-3 dana. Jednom tjedno dobije veliku porciju od oko 15 kilograma mesa i treba mu dva dana da je pojede. Drugi put je oko 6 do 10 kilograma.

Sayan treba puno hrane kako bi održao svoju težinu od oko 220 kilograma. Najradije jede govedinu, a mi ćemo mu nuditi i piletinu. Isto tako, meso ćemo posipati vitaminsko-mineralnim dodatkom za mesojede u prahu (Carnivora Suplement). Inače, u našem zoološkom vrtu već godinama ovako hranimo i ostale velike mačke – ističu.

Za sada Sayan najviše vremena provodi u unutarnjoj nastambi, ali polako otkriva i čari vanjskoga dijela, koi je ukupne površine od 800 četvornih metara.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content