“Uskrsna šala” u Virovitici privukla i staro i mlado: Koristeći jednostavne likovne materijale izradili unikatne uskrsne pisanice

U prostoru Likovnog kluba “Nikola Trick” Virovitica, danas (subota) je održana radionica pod nazivom “Uskrsna šala”. Spomenutom radionicom započinje ciklus radionica pod nazivom “Druženje s autorom”.

Pod vodstvom učitelja likovne kulture Igora Fućkara, te nakon uvodne prezentacije, petnaestak okupljenih posjetitelja, od 2 do 82 godine starosti, stvaralo je na temu Uskrsa i njegovih simbola.

Nasuprot uobičajenom mišljenju i popularnim komercijalnim simbolima, glavni vjerski simboli Uskrsa nisu zeko i jaja, već su to svjetlo i svijeća, a iz tih simbola proizlaze ostali kojima se obilježava Uskrs.

Foto 4

Koristeći jednostavne likovne materijale poput papira i salveta u boji, polaznici su izradili vitraj pisanice, a nastalim kreacijama ukrasit će kutak svog doma.

-Ovom radionicom spojili smo komercijalno prepoznatljivi simbol – pisanicu i tradicionalno vjerski simbol – svjetlost, te smo istražili kako pomoću svjetlosti i boje mijenjamo doživljaj svijeta oko sebe – poručili su.

Ciklus radionica “Druženje s autorom” održavat će se svake prve subote u mjesecu, s različitim voditeljima i s drugačijim likovnim tehnikama.

(Likovni klub “Nikola Trick” Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content