Zajedničko blagovanje na Trgu Sv. Trojstva u Osijeku: Za 2.000 porcija fiš paprikaša utrošeno 350 kilograma šarana

Veliko blagdansko druženje uz porciju fiš-paprikaša već tradicionalno Grad Osijek organizira na Veliki petak, a ove je godine posebno Trg Svetog Trojstva u baroknoj Tvrđi bio prepun Osječanki i Osječana koji su se gostili omiljenom slavonsko-baranjskom delicijom.

Posluživanju obroka i zajedničkom blagovanju pridružio se i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sa zamjenicima i suradnicima.

– Nakon zajedničkog blagovanja fiša na Badnjak, drago mi je da se velik broj sugrađana okupio i na Veliki petak, na obnovljenom Trgu Sv. Trojstva, koji za ovakve prigode postaje dnevni boravak svih Osječana. Danas smo zajedno s najboljim majstorima kotlića osigurali 2000 porcija fiša sa željom da se svi podružimo – rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

IMG 6209
Foto: Grad Osijek

Poručio je kako za Uskrs treba voditi brigu o bližnjima ali i onima u potrebi, pa podsjetio da Grad Osijek ni ove godine nije zaboravio na svoje umirovljenike, socijalno potrebite građane i beskućnike.

– Za uskrsnice, koje su već podijeljene, ove smo godine u proračunu osigurali 200 tisuća eura. Osmislili smo i mnogobrojne programe, od Uskrsnog tramvaja s GPP-om i GISKO-m, do predstavljanja hrvatske uskrsne tradicije i gastronomije, ali i običaja nacionalnih manjina, koje će se održati sutra. Također ćemo u 12 sati dočekati Moto zeke, a ponedjeljak je rezerviran za ZOO vrt gdje će biti najveće gnijezdo. Želimo okupiti sve generacije, od baka i djedova do unuka, i nadamo se da će nam se pridružiti što veći broj sugrađana – kazao je gradonačelnik i zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Za kulinarski dio i ove je godine zadužena bila udruga Majstori kotlića Slavonije i Baranje, koja je u 10 kotlića od 70 litara pripremila 2000 obroka fiš-paprikaša, za što je utrošeno 350 kilograma šarana. Za ovogodišnji blagdanski fiš u proračunu je osigurano 4.000 eura.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content