Dan nakon poplave u Čačincima: U tijeku čišćenje prostorija dječjeg vrtića

Jučer je šire orahovačko područje pogodilo olujno nevrijeme koje je prouzročilo brojnu štetu. Obilna kiša koja je pala u kratkom vremenu poplavila je čačinačko područje. Posebice je stradao dječji vrtić i prostor nogometnog kluba. 

Danas od jutra je u tijeku čišćenje i sanacija prostora vrtića. Na terenu su načelnik općine Alen Jurenac i sve raspoložive snage, kao i brojni mještani općine, ali i susjednih općina koji su priskočili u pomoć.

– Ostaje veliki žal za ovim što se dogodilo, no nemamo puno izbora. Idemo sanirati što se sanirati može, dovesti ovo zdanje u prvobitni oblik u najkraćem mogućem roku. Šteta je zaista nemjerljiva. U ovom trenutku samo mogu reći da se zahvaljujem svim našim volonterima i službama koje su odreagirale u kratkom roku. Organizirali smo se, radimo na čišćenju i sanaciji. Dajemo sve od sebe da što prije ovo saniramo, a tražit ćemo i pomoć svih nadležnih institucija – rekao je načelnik Jurenac.

U tijeku je organizacija smještaja polaznika vrtića. Prema riječima ravnateljice Ane Krmpotić, najvjerojatnije privremeno rješenje će biti organizacija boravka djece u osnovnoj školi koja bi im trebala ustupiti dio prostora.

(www.icv.hr, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content