Donosimo vam prve reakcije nakon izvlačenja parova polufinala Županijskog nogometnog kupa

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza danas su izvučeni parovi polufinala Županijskog kupa u konkurenciji seniora. Na izvlačenju su uz tajnika Županijskog nogometnog saveza Krunoslava Moslavca i županijskog disciplinskog suca Tihomira Majstorovića bili predstavnici svih klubova sudionika polufinala, Vlado Karakaš iz Papuka Osječko 1664., Darko Čiš iz zdenačke Sloge, Goran Perović iz Pitomače i Damir Pervan, predsjednik NK Virovitice.

Prvo je Darko Čiš izvukao papirić s natpisom Papuk Osječko 1664., a odmah iza njega Vlado Karakaš je izvukao Slogu iz Zdenaca, čime smo dobili prvi polufinalni par.

– Mi smo papirnati favoriti, ali smo se već u protekom kolu skoro “opekli”. U kupu je sve moguće. Veselimo se utakmici sa Slogom koja je posljednjih godina među najboljim ekipama u županiji. Prvi su u svojoj ligi i vjerojatno će osvojiti naslov prvaka. Kako se kaže: “Došli smo u Rim, pa bi bilo lijepo vidjeti i papu”. U posljednjih nekoliko sezona bili smo redovito u finalima, pa bismo to željeli i ove sezone – susret u Orahovici najavio je Vlado Karakaš.

Prvi čovjek vodećeg županijskog prvoligaša zdenačke Sloge, Darko Čiš, ulogu favorita prepustio je Orahovčanima.

– Naši domaćini su izraziti favoriti i nemamo puno prilika igrati s njima. Prije nekoliko godina uvjerljivo smo od njih poraženi u kupu, a sada očekujem da im pružimo puno jači otpor. Očekujem da će naš međusobni susret privući veli broj ljubitelja nogometa, ne samo s orahovačkog i zdenačkog kraja, već i puno šire – svoje mišljenje iznio je Darko Čiš.

Preostalo je još izvući tko će biti domaćin drugog polufinalnog para. Goran Perović, član Uprave Pitomače, izvukao je Viroviticu te će tako ona ugostiti Pitomaču. Podsjetimo, u prošlogodišnjem polufinalu Virovitica je gostovala u Pitomači i pobijedila s 1:0, a prije dvije sezone Pitomača je u finalu pobijedila Viroviticu na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju 4:2.

– Ovo će nam biti prilika da Virovitici uzvratimo za prošlogodišnji poraz. Zadovoljni smo ždrijebom, a nadamo se finalu i trofeju. Tako bismo došli do dvostrukog naslova, jer smo u 4. ligi vodeći s četiri boda prednosti četiri kola prije kraja natjecanja – optimističan je bio član Uprave Pitomače Goran Perović.

Pred Virovitičanima je i treću godinu uzastopce Kup ogled s prvim susjedom iz Pitomače.

– Utakmice između Virovitice i Pitomače uvijek su bile pune uzbuđenje te su privlačile veliki broj gledatelja. Još se priča o našoj međusobnoj utakmici u prošlogodišnjem polufinalu, pa vjerujem kako će zanimljivo biti i ovoga puta. Ovakve utakmice najčešće odlučuje trenutno nadahnuće igrača – zaključio je predsjednik NK Virovitice Damir Pervan.

Dogovorom predstavnika klubova susret između Papuka Osječko 1664. i Sloge igra se u srijedu 17. svibnja, a drugi polufinalni ogled na rasporedu je u srijedu, 24. svibnja. Obje utakmice počinju u 17.30 sati.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content