Ispraćaj maturanata uz Quadrillu u petak, 26. svibnja u podne: Plesat će 2.324 maturanata u šest gradova OBŽ

Osječko-baranjska županija ove godine po 17. put organizira ispraćaj maturanata uz plesanje Quadrille.

Plesna ceremonija održat će se u petak, 26. svibnja u 12 sati, i to u šest gradova Osječko-baranjske županije: Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama, Đakovu i Osijeku.

Takav ispraćaj iz srednje škole do sada je imalo više od 45.000 maturanata iz tridesetak srednjih škola s područja županije, a ove godine u programu će sudjelovati 2.324 maturanata, od kojih 1.435 u gradu Osijeku.

O svečanom ispraćaju ovogodišnje generacije maturanata na današnjoj (srijeda) press konferenciji govorili su zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš – Kul i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Osijeka Sanela Mihalj.

-Lijepo je u našim gradovima vidjeti mlade u plesu Quadrille, njihove roditelje, bake, djede i druge osobe koje im daju podršku, kao i njihove profesore i učitelje kojima zahvaljujem i za ovu generaciju maturanata. Maturantima koji završavaju školovanje želim brz pronalazak posla i ostanak u Osječko-baranjskoj županiji, a onima koji nastavljaju studiranje želim da uspiju upravo tamo gdje su imali preference, steknu željena zanimanja i potom ostanu ovdje raditi – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Foto: OBŽ

Ujedno je apelirao na maturante da se potrude i svojim ponašanjem omoguće da im taj dan ostane samo u lijepom sjećanju te da, kao i maturanti iz Osječko-baranjske županije prethodnih godina, budu primjer kako se obilježava završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš – Kul dodala je da program ispraćaja obuhvaća plesanje plesa Quadrille i snimanje milenijske fotografije, što radi fotograf Šime Strikoman s 50-metarskih vatrogasnih ljestvi. Maturanti će na Trgu Ante Starčevića u Osijeku svojim tijelima ispisati riječ #LOVE te tako poslati poruku ljubavi, prije svega ljubavi prema sebi, svojoj obitelji, prijateljima, rodnom selu/gradu, regiji i domovini.

Nakon plesa maturanti kreću s Trga Ante Starčevića prema amfiteatru na lijevoj obali Drave, gdje Grad Osijek organizira zabavni i glazbeni program.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content