Na Netflix dolazi reality s najvećom novčanom nagradom ikad

Netflix je otkrio da će reality Squid Game: The Challenge premijerno biti prikazan u studenom ove godine. Premijera dolazi 17 mjeseci nakon što je Netflix odobrio snimanje emisije.

Reality je inspiriran popularnom korejskom serijom Squid Game, koja je izašla 2021. godine. U seriji se 456 natjecatelja slabijeg imućnog stanja, od sjevernokorejskih izbjeglica do propalih biznismena, bori za nagradu od 45.6 milijardi južnokorejskih wona (otprilike 33 milijuna eura). Natjecatelji igraju smrtonosne verzije igri iz djetinjstva kako bi osvojili nagradu, a samo jedan može biti pobjednik. 

U Netflixovoj najvećoj reality emisiji dosad 456 igrača će se natjecati za nagradu od 4.56 milijuna dolara, što je najveća novčana nagrada u realityju ikad, piše Index.

Natjecatelji će se u desetodijelnoj emisiji natjecati u nizu igara inspiriranih serijom i nekim novima. Njihove strategije, savezi i karakter bit će stavljeni na kušnju dok konkurencija bude odlazila.

Reality je snimljen u Velikoj Britaniji, a na njemu su radile produkcijske kuće Studio Lambert i The Garden, donosi Deadline. Izvršni producenti su Stephen Lambert, Tim Harcourt i Toni Ireland iz Studia Lambert te John Hay, Nicola Hill i Nicola Brown iz The Gardena.

Netflix je ranije ove godine imao problema sa sigurnosnom provjerom, koju moraju proći sve emisije koje se snimaju na području Velike Britanije. Naime, na setu je došlo do ozljeda zbog kojih je natjecateljima pružena zdravstvena pomoć. Nakon tog incidenta sve je teklo po planu pa se Zavod za zaštitu na radu (HSE) nije trebao upletati u snimanje. 

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content