Općina Špišić Bukovica objavila novi javni poziv za darovanje zemljišta mladim obiteljima: U tijeku prijave

Općina Špišić Bukovica objavila je novi javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja na svom području. Naime, darovat će ukupno 10 zemljišta na području Vukosavljevice za potrebe gradnje obiteljskih kuća.

Korisnici ove mjere su mlade obitelji od kojih najmanje jedan od bračnih/izvanbračnih partnera ne smije imati navršeno 40 godina i mora imati prebivalište na području općine Špišić Bukovica. Jednako tako ta im nekretnina mora biti prva, odnosno ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati drugu obiteljsku kuću, stan ili drugi objekt pogodan za stanovanje na području Republike Hrvatske.

Mladom obitelji u smislu ovog Javnog poziva, smatra se podnositelj i njegov bračni ili izvanbračni drug pod uvjetom da jedan od njih nije navršio više od 40 godina života u godini podnošenja zahtjeva za sufinanciranje te da svoje stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom. Najmanje jedan mora biti u radnom odnosu ili obavljati samostalnu djelatnost. 

Korisnik mjere i njegov bračni/izvanbračni partner moraju prijaviti prebivalište na adresi darovanog građevinskog zemljišta u roku 3 godine od zaključenja ugovora o sufinanciranju i zadržati ga na toj lokaciji bez prekida najmanje 10 godina.

Javni poziv je otvoren do 23. lipnja ili do iskorištenja sredstava.

Detaljne informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

(www.icv.hr) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content