U povijesti Gradske četvrti Jug 2 ne pamte se tolika ulaganja: Predstavljen i projekt budućeg Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2

Dolazak osječkog gradonačelnika Ivana Radića, u pratnji predsjednika Gradskoga vijeća Tihomira Florijančića i zamjenika Dragana Vulina i Jasenke Crnković, na svečanu sjednicu Vijeća Gradske četvrti Jug 2, za neke stanovnice bila je prilika i da malo porazgovaraju s gradonačelnikom onako “domaćinski s prozora”.

Nisu krili obostrano zadovoljstvo ni građani ni gradonačelnik jer je u komunalnu infrastrukturu uloženo najviše do sada u povijesti Juga 2.

-U protekle dvije godine smo uložili više od 400 tisuća eura samo u obnovu ulica na Jugu 2. Upravo smo otvorili obnovljenu Bračku ulicu. Prošli tjedan smo otvorili pet ulica. Prošle godine, podsjećam vas, da smo otvorili i Murtersku i Kornatsku. U dvije godine rekonstruirano je 13 ulica – podsjetio je gradonačelnik Radić.

Okupljenim građanima Juga 2 gradonačelnik Radić i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug 2 Igor Pandžić predstavili su i projekt Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2, a koji je zahvaljujući naporima sadašnje gradske uprave spašen od isušivanja i odumiranja.

-S ponosom možemo reći da smo ponos Juga 2, Bajer na Jugu 2, spasili od izumiranja. Uspjeli smo ga revitalizirati. Napunili smo Bajer vodom a upravo danas predstavljamo vizualizaciju, odnosno idejno rješenje jezera koje će biti moderno izletište i kupalište ne samo za stanovnike Juga 2 već i cijelog Osijeka. Bit će to zelena oaza mira, sporta i rekreacije – najavio je osječki gradonačelnik.

IMG 6890
Foto: Grad Osijek

-Radi se o projektu u koji će biti uklopljene sve želje i potrebe stanovnika Juga 2. Od igrališta za djecu, igrališta za pse, nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta, sjenice s roštiljima, ribički dom, dom za izviđače i kamp za djecu s poteškoćama u razvoju – rekao je predsjednik Vijeća te gradske četvrti Pandžić.

Prije svečane sjednice izaslanstva Grada Osijeka, Gradske četvrti Jug 2, braniteljskih i stradalničkih udruga, kao i udruga civilnoga društva položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika Herojsko srce branitelja Juga 2.

-Prošle godine smo skinuli čelične okove sa spomenika na Jugu 2 i vidimo da svijetli i podsjeća na obranu i zajedništvo branitelja kako Juga 2, tako i cijelog grada Osijeka. S pijetetom se danas prisjećamo njihove žrtve i hrabrosti u obrani Osijeka i Hrvatske – izjavio je Radić nakon polaganja vijenaca.

IMG 6889
Foto: Grad Osijek

U sklopu obilježavanja Dana Gradske četvrti u kružnom toku na ulazu na Jug 2 podignut je i državni stijeg, te je otvorena novoobnovljena Bračka ulica u čiju je rekonstrukciju kolnika ove godine utrošeno oko 50 tisuća eura.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content