U povodu Dana državnosti RH u Orahovici odana počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, a u organizaciji Grada Orahovice, odana je počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i lampiona kod spomen obilježja u središtu Orahovice te kod spomen braniteljskog križa na gradskom groblju.

Počast su odali izaslanstvo Grada Orahovice na čelu s gradonačelnikom Sašom Risterom, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijska postaja Orahovica predvođena načelnikom Krunoslavom Botom te predstavnici političkih stranaka i građani.

Kod spomen obilježja u središtu grada, nakon molitve, obratio se gradonačelnik Saša Rister.

– Na današnji dan točno prije 33 godine konstituiran je prvi demokratski, više stranački Hrvatski Sabor što je bila jedna preteča stvaranja slobodne i neovisne Republike Hrvatske. Znamo svi da smo slobodu i samostalnost skupo platili, onim najvrjednijim, a to su životi naših branitelja i zato njima poklonili ovaj dan i odali im dužnu počast i poštovanje jer bez njih ne bi imali slobodno u samostalnu Lijepu našu. Svima vama i vašim obiteljima želim sretan Dan državnosti – rekao je gradonačelnik Rister.          

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content