Udruga žena “Bukovčanke” iz Špišić Bukovice i ove je godine organizirala proslavu Majčinog dana

Majčin dan je praznik u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Jedni od onih koji imaju stalnu tradiciju proslave tog dana su i Udruga žena „Bukovčanke“ iz Špišić Bukovice koje su tim povodom jučer (subota) organizirale druženje žena iz udruga s područja općina Špišić Bukovice i Lukača.

Predsjednica Udruge žena Špišić Bukovice Snježana Pavić istaknula je Majčin dan kao jedan od najdražih datuma koje ova udruga proslavlja.

– Majčinska ljubav je nešto nemjerljivo, a s obzirom da smo velika većina nas i majke, o tome možemo govoriti i iz vlastitog iskustva. Tim povodom članice naše udruge organizirale su literarni dio večeri u kojemu su čitale svoju poeziju i prozu s tematikom majčinog dana. Drugi dio večeri bio je namijenjen plesu i pjesmi –  rekla je Snježana Pavić koja se tom prigodom prisjetila i nedavne proslave Uskrsa u koju su se zdušno uključile i Bukovčanke. 

– Uskrs je također jedna od naših najvećih inspiracija za neku vrst izričaja, u slučaju Uskrsa to je bio likovni izričaj ukrašavanja guščjih jaja. Ono što slijedi je proslava Ivanja gdje ćemo također biti vrlo aktivne, onakve kakve smo svake godine – rekla nam je tom prigodom Snježana Pavić. 

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content