4. NL Proslava naslova prvaka u Pitomači, u tijeku pripreme za veliku feštu: Slatina dočekuje kloštransku Mladost, nekompletni Voćin i Suhopolje na teškim gostovanjima

Na travnjacima četvrtoligaša u skupini Bjelovar – Koprivnica – Virovitica u subotu, 3. lipnja igraju se susreti posljednjeg, 26. ovosezonskog kola.

U Pitomači se priprema velika fešta, a povod je svima već dobro poznat. Momčad trenera Ivana Presečana u samo tri dana osvojila je duplu ‘krunu’. Protekle subote, kolo prije kraja, potvrdila je naslov prvaka pobjedom u Mikleušu gdje je igrala protiv Voćina, dok je na sam Dan državnosti Republike Hrvatske, u utorak, 30. svibnja pobjedom protiv Papuka Osječko 1664 slavila u finalu ovosezonskog izdanja Županijskog kupa.

Preostalo je odraditi još posljednje kolo. Pitomačani će pred svojim navijačima ugostiti Graničar iz Legrada koji se nalazi u donjem domu ligaške ljestvice. Presečan nema problema s ‘kartonima’ i svi bi mu igrači trebali biti na raspolaganju.

Treba svakako podsjetiti na bitku za najboljeg ‘topnika’ lige. Valentino Paradinović i dalje ima dva pogotka prednosti ispred Hrvoja Bačija, napadača Tehničara iz Cvetkovca kojeg će sutra ‘čuvati’ druga najbolja obrana lige (Bilogora ’91 iz Grubišnog Polja). Paradinovićeva ‘kruna’ bila bi samo šlag na tortu odlične sezone pitomačkog četvrtoligaša.

Pečeni vol, bakljada, napuhanci za djecu… Iz kluba pozivaju svoje vjerne navijače i simpatizere na zajedničku proslavu naslova prvaka. Na tribinama će se sigurno tražiti mjesto više, a jedno je sigurno, bit će to fešta i ludnica za pamćenje…

SLATINA – MLADOST KLOŠTAR PODRAVSKI

Nogometaši Slatine na stadionu Antuna Tone Butorca ugošćuju Mladost iz Kloštra Podravskog.

Iza Slatnčana je proljeće koje će željeti čim prije zaboraviti. Tijekom proljetnog dijela sezone momčad je zabilježila jednu pobjedu, četiri remija i sedam poraza, što joj je donijelo trenutno 11. mjesto na tablici. Navijači i igrači sigurno bi željeli puno bolju poziciju.

Subotnja utakmica prilika je za drugu proljetnu pobjedu, kojom bi donekle poboljšali svoj plasman te se s pozitvnim rezultatom oprostili od svojih navijača.

Gosti iz Kloštra Podravskog sigurno se neće predati bez borbe, jer bi se pobjedom zadržali na sedmom mjestu. Oba trenera, Darko Krsnik i Goran Bosilkovski, nemaju kažnjenih igrača, te bi trebali imati sve igrače na raspolaganju.

BORAC IMBRIOVEC – VOĆIN

Prije sedam dana u svojoj posljednjoj ovosezonskoj domaćoj utakmici nogometaši Voćina pružili su čvrst otpor novom prvaku, ali ostali su na kraju bez bodova, kao i bez trojice igrača. Nikola Tomić i Hrvoje Čović zaradili su po dva žuta kartona, dok je Ivan Čović dobio treći žuti karton te neće moći zaigrati u posljednjem kolu na gostovanju kod Borca u Imbrovcu.

-Usprkos izostanku trojice standardnih prvotimaca vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata na gostovanju u Imbriovcu. Time bi sigurno osigurali 12. mjesto na tablici, što bi nam, kad se sve zbroji i oduzme, na kraju bio odličan rezultat – u svoju momčad vjeruje trener Voćina Ivan Vuković.

Dok Voćin bude gostovao u Imbriovcu, odlični Hrvoje Čović branit će boje hrvatske malonogometne reprezentacije na Socca Svjetskom prvenstvu u njemačkom gradu Essenu. Uz Hrvoja, za Hrvatsku će zaigrati i Matej Herent iz Kladara, inače nogometaš Mladosti iz Kloštra Podravskog koja, kako smo već rekli, sutra gostuje u Slatini.

FERDINANDOVAC – SUHOPOLJE

Nogometaše Suhopolja, koje se nalazi na posljednjem mjestu ligaške ljestvice, sutra čeka težak, gotovo i ‘nemoguć’ posao na gostovanju u Ferdinandovcu.

Momčad trenera Damira Pempera odavno ne igra u kompletnom sastavu. “Grofovi” ne mogu napredovati na ligaškoj ljestvici i sve osim pobjede domaće petoplasirane momčadi bilo bi ravno ‘čudu’.

Parovi 26. kola:

Garić – Dinamo (P)
Slatina – Mladost (KP)
Borac – Voćin
Pitomača – Graničar (L)
Tehničar (C) – Bilogora ’91
Mladost (M) – Čazma
Ferdinandovac – Suhopolje

(www.icv.hr, mš, ts)

4. NL 26. kolo

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content