“Bučni” motori i automobili uklonjeni s osječkih ulica: Na izvanrednom tehničkom pregledu završila 23 vozila, oduzete registarske pločice

Zbog “utrka” na javnim prometnicama i stvaranja buke prepravljenim ispušnim cijevima osječka policija je u suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske u petak od 13 sati do ponoći provela akciju pojačanog nadzora u prometu.

– U sklopu akcije, policijski službenici Postaje prometne policije Osijek pojačano su postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u užem središtu grada, u ulicama Hrvatske Republike, Kneza Trpimira, Gackoj i drugim njima pogodnim lokacijama i tijekom dolaska i odlaska narušavaju mir građana stvaranjem buke preinačenim ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača- istaknuli su iz policije.

Tijekom akcije utvrđen je 31 prekršaj, a 23 vozila, od kojih su 3 motocikla, upućena su na izvanredni tehnički pregled. Kod deset vozila utvrđeni su opasni nedostaci, dok je 12 vozila bilo s većim nedostacima, a samo kod jednog vozila nisu utvrđeni takvi nedostaci. Na tri vozila obavljen je tehnički pregled vozila na cesti kod kojih su utvrđeni veći nedostaci. Iz tih razloga, s 13 osobnih vozila i 3 motocikla privremeno su oduzete registarske pločice.

– Sva ta prepravljena vozila na redovne tehničke preglede dolaze sa serijskom opremom, koju nakon ovjere tehničke ispravnosti mijenjaju i obavljaju nedozvoljene preinake na ispušnim sustavima i ovjesu vozila- kažu u policiji te dodaju kako vlasnici svoje privremeno oduzete registarske pločice mogu preuzeti nakon što otklone nedostatke na svojim vozilima i pristupe ponovljenom tehničkom pregledu.

Iz policije skreću pozornost svim ljubiteljima ”brzina”, ”utrka” i ”preinačenih vozila” da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti i karakteristika njihovih vozila.

– Za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu. Također vozači moraju biti svjesni da je tehnička ispravnost vozila jedan od faktora sigurnog upravljanja vozilom- naglašavaju iz PU osječko-baranjske.

(www.icv.hr, tj, foto: PU osječko-baranjska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content