Povodom proslave Dana općine u Čađavici održana 8. Međunarodna smotra folklora ”Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”

U sklopu programa proslave Dana općine i blagdana sv. Petra, jučer (subota) je u Čađavici održana 8. Međunarodna smotra folklora ”Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”.

Okupljanje sudionika 8. Međunarodne smotre folklora započelo je u čađavačkom mjesnom domu, da bi se potom folkloraši zaputili na igralište između OŠ Davorin Trstenjak Čađavica i DV Lipa Čađavica, gdje su svi zajedno otplesali kolo.

Svaka smotra folklora jedinstvena je prilika za vidjeti ljepotu plesova, svu raskoš narodnih nošnji te folklornih običaja koje njeguju folklorni ansambli i kulturno-umjetnička društva, pa tako i ova čađavačka koja je održana u mjesnom domu. Na samom početku sve je nazočne, među kojima je bio i predsjednik Općinskog vijeća Čađavice Josip Piskać, pozdravio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević te ujedno i otvorio ovogodišnju Međunarodnu smotru folklora.

Uslijedili su nastupi, a prvo se sa solo točkom predstavio Filip Virovac otpjevavši pjesmu Dajem ti srce, nakon njega su se na binu popeli polaznici Dječjeg vrtića Lipa Čađavica, a potom su krenuli nastupi folkloraša. Prvo su se pjesmom i plesom predstavili domaćini, članovi KUD-a Podravina Čađavica, nakon njih KUU Franjo Ebling Sveti Đurađ, potom KUD Crkvari, te KUD Izvor Žabljak općina Usora Bosna i Hercegovina i KUD Hrvatska čitaonica Selci Đakovački. Svi nastupi dobili su veliki pljesak gledatelja u punoj dvorani mjesnog doma.

Na kraju se predsjednica KUD-a Podravina Čađavica Valentina Predrevac zahvalila na izuzetnom odazivu, a posebnu zahvalu je uputila folklorašima koji su uveličali proslavu Dana općine, te predstavnicima KUD-ova uručila prigodne poklone.

Ovogodišnju, 8. Međunarodnu smotru folklora ”Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati” organizirao je KUD Podravina Čađavica, uz pokroviteljstvo Općine Čađavica i Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli, R. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content