Grad Virovitica nastavlja s investicijama u škole i vrtiće: Najavljen i projekt uređenja igrališta OŠ Ivane Brlić-Mažuranić

Nakon završenih energetskih obnova Osnovnih škola Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimira Nazora, nakon sanacija sanitarnih čvorova u Dječjem vrtiću Cvrčak i osnovnim školama te obnove dijela namještaja, Grad Virovitica nastavio je s investicijama, uz tekuće investicijsko održavanje (krečenje, popravke u objektima). Obnovljeni su sustavi grijanja i hlađenja u pojedinim objektima odgoja i obrazovanja u iznosu od 50 tisuća eura. Svi radovi se pomalo privode kraju kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine, a obišli su ih gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Tom je prilikom gradonačelnik najavio projekt uređenja dječjeg igrališta, odnosno rukometnog igrališta OŠ Ivane Brlić-Mažuranić.

– Na toj strani grada nemamo niti jedno takvo uređeno igralište na kojem bi se djeca okupljala, premda se igrališta obnavljaju u skladu s mogućnostima kako u gradu tako i u prigradskim naseljima- istaknuo je I. Kirin.

– Projekt smo prijavili na javni natječaj Ministarstva turizma i sporta te dobili sufinanciranje od 49.038 eura, a projekt je vrijedan 116 tisuća eura. Dobivena sredstva bit će dovoljna da se uredi igralište s tartan podlogom imat će terene za rukomet, nogomet, košarku, odbojku, graničar i badminton. Uz igralište će se urediti pristupna cesta, prostor za osobe s invaliditetom te će prostor biti ograđen kako bi se djeca neometano mogla baviti sportom i rekreacijom- rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Igralište neće biti isključivo namijenjeno školarcima škole Ivane Brlić Mažuranić, nego će biti otvorenoga tipa za djecu koja gravitiraju toj školi te svima zainteresiranima.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content