Treće izdanje vinskog festivala: Sudionike ove godine čeka 18 vrhunskih vina na šest lokacija, za prvi „wine not“ ulaznice rasprodane

U petak, 1. rujna počinje treće izdanje vinskog festivala pod nazivom „Slavonija i Podravina, wine not!?“. Festival organizira Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama. Ove godine traje od 1. do 30. rujna, na šest lokacija (evenata), sa šest različitih priča i s 18 različitih vina.

Za svaki event potrebno je kupiti ulaznicu koja iznosi 15 eura, putem Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije na e-mail [email protected] ili putem Facebook stranice Discover Podravina &Slavonija.

Otvorenje i prvi event najavljen je za 1. rujna u 19 sati, u Dvorcu Pejačević u Virovitici, a u povodu Dana Virovitičko-podravske županije.  

-Za prvi event “Virovitica wine and art” ulaznice su već rasprodane, no za ostale mjesta još ima. Prvog dana manifestacije sudionicima smo pripremili vođenu degustaciju uz enologinju Ivanu Nemet te kušanje tri vrhunska vina, gastro zalogaje Strukovne škole Virovitica, nastup Vokalnog ansambla Contesse, balske plesove starogradske sekcije KUD-a Virovitica te vinsku poeziju u izvedbi grofa Antuna Pejačevića- poručuju organizatori.  

Ističu kako će ovaj put posjetitelji imati priliku probati ekskluzivna vina koja će biti zadnja prilika da ih se kuša te da će najljepše destinacije u županiji povezati s domaćim vinom, koje je ujedno i priča o ljudima.

Nakon Virovitice, festival se nastavlja u petak, 8. rujna s početkom u 20 sati, u dvorcu Janković u Suhopolju pod nazivom „Magic&Wine“ gdje će se posjetitelji moći upoznati s magijom i dva vrhunska vina te pjenušcem. Uz magična vina sljubljena s platom grofa Jankovića, posjetitelje očekuje i mađioničarski show Magic Leona.

U subotu, 15. rujna s početkom u 20 sati, festival dolazi na novu lokaciju, u Geo-info centar Voćin pod nazivom „Urban wine party“. Uz upoznavanje sadržaja samog centra, vinsku priču i tri vina iz papučkih vinograda sljubljenih s lokalnim zalogajima, posjetitelje će zabavljati DJ Mario.

Četvrta lokacija je Turističko-informativni centar Klopotec, u pitomačkom vinogorju, gdje će 16. rujna u 19 sati, posjetitelji moći uživati u “Vinu i mitologiji”. Uz iznimna tri vina i fine podravske zalogaje, priče i legende interpretirat će Mladen Medak Gaga.

„Vinski party u drevnom perivoju“ održat će se u Dravskoj priči u Noskovcima 22. rujna u 18 sati, gdje će posjetitelji moći uživati u tri stara vina, slavonskom snacku uz dobru atmosferu za koju je zadužen Tamburaški sastav Suhopoljski tamburaši. Posljednja lokacija i posljednji festival pod nazivom „Wine&run“, održat će se 30. rujna u 12 sati u Orahovici  gdje će posjetitelji imati priliku poznati orahovačke vinare na hedonističkom maratonu koji se ne trči nego hoda uz pratnju kočija i slavonskih tamburaša. (www.icv.hr, ib, mlo)  

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content