U Našicama predstavljen “Centar dobrote”, cilj hvalevrijednog projekta ublažiti siromaštvo i socijalnu isključenost

Jučer (petak) je u Posjetiteljskom centru Našice predstavljen projekt “Centar dobrote”, a tako je ujedno započela i 10. manifestacija “Mali grad velikog srca”.

Predsjednik Humanitarne udruge “Dar dobrote” Robert Kresić rekao je kako je ovo novi projekt ove udruge o kojem se priča već neko vrijeme, odnosno od početka godine, točnije kada je Grad Našice osigurao zemljište za njegovu gradnju.

-Centar dobrote služit će u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Nametnuo se kao idealna prilika da riješimo probleme lokalne zajednice. Gradnjom Centra dobrote stvorit će se dodatni prostori ne samo za funkcioniranje i rad Socijalne samoposluge, već i za druge udruge na području grada Našica, koji se suočavaju s istim problemima kao i mi. Puno toga smo već napravili, osigurali smo zemljište, građeviski projekt je praktički priveden kraju te radimo na promociji ovog projekta i vjerujem da ćemo početkom iduće godine započeti s izgradnjom. Potencijalnih donatora ima, prva sredstva su već osigurana te je otvoren predračun i nadam se da je ovo početak vrlo dobre priče koju će podržati svi oni koji vide ovo rješenje za probleme u siromaštvu i socijalne isključenosti – izajvio je Kresić.

Predstavljanju ovog hvalevrijednog projekta nazočili su članovi Dara dobrote, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našice Krešimir Žagar te direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Kos)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content