Zanimljiv program 13. vatrogasnog memorijala “Damir Hornung” koji se u nedjelju, 3. rujna održava u Orahovici

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica, u nedjelju, 3. rujna u središnjem gradskom parku u Orahovici bit će održan tradicionalni 13. memorijal u čast poginulom hrvatskom vitezu Damiru Hornungu.

I ove godine vatrogasci će se okušati u vatrogasnim disciplinama: oblačenju zaštitne opreme, brzom namatanju cijevi, spajanju spojnica, vježbi s brentačama i vježbi s autocisternom s dva C mlaza.

Isto tako, organizator je tradicionalno pripremio i pojedinačno natjecanje vatrogasaca pod nazivom “Fire challenge” u kojem operativci prolaze stazu s raznim zaprekama kao u stvarnim situacijama.

Po drugi puta, uz natjecanje odraslih, pripremljeno je i natjecanje za djecu u raznim igrama brzine i spretnosti.

– Damir Hornung je hrvatski vitez kojem nikada neće biti dovoljno reći hvala za sve što je učinio za sve nas, za Hrvatsku. Damir je bio i naš član, primjer čovjeka i vatrogasca, pa je tako ovaj memorijal najmanje što možemo učiniti za njega. Ove godine smo memorijal odlučili prebaciti u središnji gradski park kako bi što više ljudi moglo pratiti događanja, a sve će početi u 8:30 odavanjem počasti Damiru na njegovom grobnom mjestu na Gradskom groblju u Orahovici, dok će u 9 sati u parku biti otvorenje – rekao je predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content