Završava Osječko ljeto kulture: Ivana Šojat, Zijah Sokolović, film “Sve što poželiš” i koncert “La vie en rose” za kraj ljeta

Završetak ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture započeti će danas (četvrtak) zanimljivom književnom večeri, predavanjem i predstavom. Naime, u Arheološkom muzeju Osijek u 19 sati biti će održana promocija romana “Rogus” i razgovor s autoricom, Ivanom Šojat.

Odmah nakon toga u 20 sati u Muzeju Slavonije Osijek predavanje će održati Koraljka Vlajo a na temu: Oblikovanje vizualnog identiteta sportskih manifestacija. U predavanju će biti riječi o primjerima kvalitetnog domaćeg dizajna s područja sporta, prvenstveno s osvrtom na sportske plakate kao nekad ključnu formu javne promocije.

Za kazališnu publiku u 20 sati u Dječjem kazalištu Branko Mihaljević u Osijeku predviđena je predstava CABAres CABArei koju režira, a i glumi Zijah Sokolović. Životna komedija Zijaha Sokolovića na kazališnim daskama “živi” više od dva desetljeća i za to je vrijeme stekla kultni status.

Posljednja filmska projekcija u sklopu ovogodišnjeg OLJK-a britanska je komedija “Sve što poželiš” redatelja Terryja Jonesa koju će osječki filmoljupci imati priliku pogledati u petak, 1. rujna u 20 sati na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek. Koncertom “La vie en rose” u izvedbi orkestra i opernih solista Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku u subotu 2. rujna u 20 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog, svečano će biti zatvareno Osječko ljeto kulture.

Treba još napomenuti kako će dva programa, koja su otkazana zbog lošeg vremena, biti održana krajem rujna, a među njima je i dugonajavljivani koncert ansambla Lado (27. rujna na Trgu Vatroslava Lisinskog).

(www.icv.hr, tj, foto: KC Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content