3. NL SJEVER Pitomača pred više od 400 gledatelja do pobjede na Vegeški, raspoloženi Jakupec upisao pogodak i asistenciju

U četvrtom kolu 3. nogometne lige Sjever, pred više od 400 gledatelja, na terenu Sportskog centra Vegeška, odigran je županijski derbi u kojem je domaća Virovitica ugostila Pitomaču. Gosti su u konačnici došli do zaslužene pobjede rezultatom 3:1, iako je susret mogao završiti i drugačijim ishodom.

U prvom dijelu gosti su imali više od igre, što je u 18. minuti rezultiralo i vodećim zgoditkom. Leon Šantek ubacio je s desnog boka, a Karlo Jakupec odličnim udarcem iz voleja loptu posprema u donji desni kut domaćeg vratara Krešimira Tomljanovića. Do odlaska na odmor i dalje gostujući nogometaši imaju više loptu u nogama, ali nije došlo do promjene rezultata.

Početkom drugog dijela igre domaći nogometaši postepeno sve više razmišljaju o napadačkim akcijama, ali do zgoditka ponovno dolaze igrači Pitomače. Ovog puta strijelac prvog pogotka našao se u ulozi asistenta. U 57. minuti Jakupec je probio po boku i ubacio loptu ispred domaćih vrata, a na pravom mjestu našao se Fran Kožarić koji je neometen pogodio nebranjeni dio domaće mreže.

Nastavilo se igrati obostrano otvoreno. Gosti su bili zadovoljni svojom prednošću te se rezultat nije mijenjao do 71. minute, kada je Davor Sinjaković “izmigoljio” obrani Pitomače i lako svladao gostujućeg vratara Hrvoja Zdelara.

U 81. minuti dosuđen je slobodni udarac dvadesetak metara od vrata Pitomače. Loptu je uzeo Luka Špoljar i “gromovitim” udarcem zatresao okvir gostujućih vrata, a odbijenu loptu Matej Čičak nije uspio pospremiti u mrežu. Već u idućem napadu Valentino Paradinović asistirao je “neumoljivom” Marku Matančiću za konačnih 3:1.

-Nakon četiri kola nemamo poraz, a nadam se da će tako biti i dalje. U ovom susretu bili smo bolja ekipa na terenu. Odlično smo otvorili utakmicu, a Virovitica u prvom dijelu nije stvorila ozbiljniju priliku. Nakon naših promašaja i domaćeg pogotka poslužila nas je i sreća. Naš vratar vršcima prstiju obranio je udarac Luke Špoljara. Mogli smo doći i do uvjerljivije pobjede, a na kraju smo skoro ostali bez punog plijena. U ovom trenutku najhitnija su nam tri boda. Ekipi Virovitice čestitam na fer igri i želim puno uspjeha u nastavku natjecanja – sretan je bio trener Pitomače Ivan Presečan.

Sličan pogled na susret imao je i domaći strateg Krešimir Crvenka.

-Gosti su u prvom dijelu pokazali svoju igračku kvalitetu i došli do zaslužene prednosti. U nastavku smo iskoristili jednu priliku i bili nadomak poravnanju, ali gosti su na kraju poentirali i došli zasluženo do sva tri boda. Želim im puno uspjeha u nastavku ligaškog natjecanja. Mi se ovakvim pristupom možemo nadati boljim rezultatima u idućim utakmicama – zaključio je Crvenka.

Epitet igrača utakmice ponio je strijelac prvog i asistent kod drugog pogotka, vrlo raspoloženi Karlo Jakupec.

Županijski derbi 4. kola 3. NL Sjever na Vegeški su odsudili Roberto Dežđek (Kotoriba), Filip Paman (Nedelišće) i Jurica Šprem (Petrijanec). Delegat je bio Krešimir Škvorc iz Koprivnice.

Virovitica – Pitomača 1:3
Igrač utakmice: Karlo Jakupec

Preostali rezultati 4. kola:

Koprivnica – Međimurje 1:1
Dinamo (Domašinec) – Varteks (V) 4:1
Polet (SMnM) – Graničar (Kotoriba) 10:0
Podravina (L) – Rudar (MS) 1:0

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

3. NL Sjever 4. kolo 1

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content