Aglomeracija Đurđevac: U tijeku obimni radovi na više lokacija u gradu

I dalje teku veliki radovi na jednom od najvećih komunalnih i infrastrukturnih investicija u Koprivničko-križevačkoj županiji, a svakako trenutno najvećoj u gradu Đurđevcu. Radovi na aglomeraciji su u punom jeku, a radi se na rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda u desetak ulica u gradu Đurđevcu.

– Koristimo lijepo vrijeme pa se radi punim intenzitetom, ne samo u gradu Đurđevcu nego i u našim prigradskim naseljima Čepelovcu i Budrovcu. U Đurđevcu su radovi najintenzivniji, a radi se u ulici Tina Ujevića, Vladimira Nazora, Stjepana Radića, Kralja Tomislava, Bregovitoj, 1. svibnja, Đure Basaričeka, Antuna Radića, Matije Gupca i Miroslava Krleže. Naravno da takvi obimni radovi, u ukupnoj dužini od skoro šest kilometara, nakratko zaustavljaju promet te ostavljaju ulice jedno vrijeme neuređenima. No, molim naše sugrađane za strpljenje, rekao je Tomislav Kolarić, direktor Komunalija koje su nositelj ove velike investicije.

Uz rekonstrukciju vodoopskrbnog vodovoda radi se i na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacije. Ona se postavlja u naselju Stiska i rekonstruira u Škurdijevoj ulici, u ukupnoj dužini od dva i pol kilometra.

I u prigradskom naselju Čepelovac trenutno je veliko gradilište. U tijeku je izgradnja kanalizacije ukupne dužina veće od tri i pol kilometra, ali i izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda VS Čepelovac – VS Budrovac, ukupne dužine, većoj od tri kilometra.

– Izgradnja vodospreme Čepelovac rezervoarskog prostora od 2.500 m3 vrlo nam je bitna za ekonomično poslovanje vodoopskrbe. Radit će na način da će se voda noću pumpati u vodospremu, a po danu gravitacijski napajati cijeli naš vodoopskrbni sustav čime ćemo štedjeti na energentima i osiguravati nisku cijenu vodne usluge, pojasnio je direktor Kolarić te dodao da se u Budrovcu radi na izgradnji kanalizacije ukupne dužine od tri i pol kilometra i još jednom zamolio sve stanovnike na prostoru obimnih radova na aglomeraciji za strpljenje.

Aglomeracija Đurđevac: u tijeku obimni radovi na više lokacija u gradu

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content