Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO ponovno pleše: Prvi koncert nakon ljetne stanke sutra u Osijeku

“Ladom po svijetu” novi je program Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO koji će svoju osječku premijeru imati sutra (srijeda) na Trgu Vatroslava Lisinskog. Nakon odgode nastupa na svečanom otvorenju 23. Osječkog ljeta kulture zbog lošeg vremena, LADO se vraća u svom punom sastavu.

Tradicijski plesovi, koreografija, napjevi, kao i izvorne narodne nošnje iz Hrvatske i cijelog svijeta – od Brazila i Argentine, preko Rumunjske, Bugarske i Češke, pa Španjolske, Italije i Mađarske do Podravine i Dubrovnika, pokazat će svu raskoš svjetske kulturne baštine te pokazati velike izvedbene mogućnosti, svestranost i talent umjetnika najpoznatijeg nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla.

– Na plesnom koncertu u srijedu provjerite zašto LADO nazivaju “putujućim muzejom”, ali i zašto ga već sedam desetljeća stručna kritika i publika svrstava među najbolje folklorne ansamble u svijetu. S impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom s više od stotinu različitih koreografija i nekoliko stotina vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih brojeva, kroz 74 godine djelovanja, LADO je nastupao na velikim svjetskim pozornicama Londona, New Yorka, Sydneya i Tokija…, a u srijedu, 27. rujna, konačno stiže na osječku pozornicu da “Ladom po svijetu” zajednički zaokružimo ljeto u velikom stilu, ili barem jednako raskošno i spektakularno započnemo osječku kulturnu jesen! Ulaz je slobodan- najavljuju iz Kulturnog centra Osijek.

Svoju posljednju izvedbu koncerta “Ladom po svijetu” ansambl će izvesti u u sklopu manifestacije Dani europske baštine “Živa baština” u plesnoj dvorani Ansambla LADO na Trgu Republike Hrvatske 6a u Zagrebu.

(www.icv.hr, tj, foto: KC Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content