GDCK Virovitica u povodu Svjetskog dana prve pomoći organizira predavanje i praktičnu vježbu pod vodstvom Dine Žilića

I ove godine, druge subote u rujnu, obilježava se Svjetski dan prve pomoći. Digitalizacija čovječanstva, povezanost, jedinstvenost globalnog svijeta, krize, katastrofe i ratovi razlozi su zašto je potrebno isticati važnost znanja i vještina pružanja prve pomoći u životu svakog pojedinca.

Potrebno je dati poruku o mogućnostima korištenja aplikacija sa znanjima i vještinama prve pomoći na mobilnim telefonima i osobnim računalima. Vrijeme koje prosječna osoba provodi u digitalnom svijetu svakim danom je sve dulje i stoga je generalni poziv svim ljudima da “ulože minutu u prvu pomoć i nauče spasiti život”.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći je “Prva pomoć u digitalnom svijetu”. Učenje prve pomoći priprema ljude za pružanje osnovne medicinske skrbi i stabilizaciju ozlijeđenih do dolaska stručne pomoći. Pojedinci mogu učinkovito odgovoriti na katastrofe i spasiti živote ako posjeduju znanja i vještine prve pomoći.

Zbog svega toga važno je ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći iskoristiti kako bi se osvijestila javnost o važnosti učenja prve pomoći i redovitog podsjećanja na te vještine.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica održat će prezentaciju povodom Svjetskog dana prve pomoći u utorak, 12. rujna s početkom u 9:45 sati u Dnevnom boravku Crvenog križa. Predavanje i praktičnu prezentaciju odradit će medinski tehničar i instruktor medicine spašavanja Dino Žilić.

(GDCK Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content