Maestralni miksolog koktela u Osijeku održao radionicu: : U Guinnessovoj knjizi rekorda s 88 koktela spravljenih u sat vremena

Kako vrhunski koktel majstor spravlja fantastične “napitke” imali su priliku saznati u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, učenici i škole partneri tijekom dvodnevne radionice Richarda Ponsa iz malteškog Instituta za studije turizma.

Riječ je o stručnjaka sa tridesetogodišnjim iskustvom u miksologiji pića, maestru koktela, rekorderu Guinnessove knjige rekorda sa čak 88 različitih koktela spravljenih u samo jedan sat.

-Sviđa mi se ambijent škole, nova je i moderna, i sviđa mi se energija vaših učenika. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem i interesom. Počašćen sam pozornosti koju su pružali na mojim predavanjima- istaknuo je Richard Pons i dodao da u poslu miskologije učenje nikad nije gotovo jer uvijek se teži novim idejama i usavršavanju.
-Dao sam im „ključeve u ruke“ kako bi imali što bolji start- dodao je Pons.

Prema njegovim riječima prvotno nije htio biti barmen, ali igrom slučaja se našao u tome.

– Barmen sam 40 godina, podučavam 30, i ovo nije moj posao ovo je moja ljubav, moj hobi, i ne govorim obitelji i prijateljima kako idem raditi nego se idem zabavljati i ako nešto volite napravite karijeru iz toga. Postoji i jedan put, jer jednom kada postanete barmen možete se razvijati pa postati sommelier, mixolog, menadžer za hranu i pića, menadžer u marketingu, prodajni predstavnik nekog branda vina i pića. Dakle niste samo barmen, to je tek početak puta, a gdje će vas taj put odvesti uvelike ovisi o vašoj volji i upornosti- zaključio je Pons, istaknuvši kako je danas puno više otvorenih mogućnosti učenja, gledanjem videa, podcasta, traženjem recepata na internetu i drugih načina.

Sva stečena znanja i suvremeni trendovi pomoći će učenicima za pripremu i sudjelovanje na strukovnim natjecanjima.

Podsjetimo, Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru EU projekta – UP.03.3.1.05.0006 VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.

(www.icv.hr, tj, foto: RCK UTŠO)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content