Nagrađene tvrtke, pojedinci, klubovi i ustanove koji su ostavili trag u povijesti Virovitičko-podravske županije

Virovitičko-podravska županija nagradila je danas (petak) na svečanoj sjednici Skupštine VPŽ pojedince, tvrtke, klubove i ustanove koje su svojim trudom, radom, rezultatima i angažmanom doprinijeli razvoju cijele zajednice. Priznanja i nagrade dodijelili su predsjednik Skupštine Dinko Begović i župan Igor Andrović.

Najviši izraz priznanja, Zlatnu plaketu i to za izuzetne rezultate u očuvanju okoliša te zaštitu, održavanje i promicanja Parka prirode kao i ostvarena ulaganja u projekte kojima je cilj unapređenje turističke i druge ponude, primila je Javna ustanova Park prirode Papuk.

Godišnje nagrade primili su Degal tehnika iz Virovitice (za iznimne rezultate u korištenju i promociji obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti), Rajko Stilinović iz Pitomače (za izniman doprinos osnivanju i djelovanju Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača, a u prigodi 30 godina postojanja festivala), Borivoje Kocić iz Slatine (za iznimne rezultate i doprinos razvoju školskog sporta), Rukometni klub Orahovica (za iznimne rezultate ostvarene u športu u prigodi 50 godina postojanja) i OPG Luka Ivoš iz Gornjeg Bazja (za ostvarene rezultate u razvoju poljoprivrede na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu).

Povelja humanosti posthumno je dodijeljena Nedjeljki Pejanović (nagradu je primila njena kćer Maja Marušić – Marić), dok su godišnje nagrade dodijeljene Danijelu Pranjiću (promocija sporta), DVD-u Voćin (razvoj i zaštita zajednice koju provode već 130 godina) te Zvonku Špoljariću (već 50 godina u sportu).

U ime svih ovogodišnjih dobitnika, zahvalio je Alen Jurenac, ravnatelj Javne ustanove Park Prirode Papuk.

-Čast mi je stajati i govoriti u ime ovih ljudi pored mene, jer je njihova izvrsnost svima nama primjer i oslonac. Svatko od njih u svom području, a ujedinjeni u zajedničkom cilju kreiraju uvjete za dobrobit naših žitelja, plemenito se služeći prirodnim resursima i poštujući ljudske potencijale. Tako zajednički pridonose tome da ova županija postaje mjesto gdje se dolazi, ostaje, vraća i napreduje  – rekao je A. Jurenac.

Osvrnuo se na važnost potpore koju je Park prirode Papuk imao u prethodnom periodu, a u kojem su ovo područje u kratkom roku, kaže, iz turističkog potencijala pretvorili u vodeću destinaciju kontinentalnog turizma. Prije pet godina imali su, rekao je, 35.000 posjetitelja, prošle godine premašili su 90.000, ove godine očekuju preko 100.000 posjeta.

-Primjer je to što se sve može zajedničkom sinergijom sredstava, podrškom nadležnih ministarstava i predanim radom svih zaposlenika – rekao je Jurenac.

Rajko Stilinović, dobitnik ovogodišnje nagrade, također je zahvalio na tome što su Festival i sve što je donio županiji prepoznali i sami sugrađani.

-Privilegija je primiti ovu nagradu, kao jednom od osnivača Festivala i to u godini kada i Županija i Festival slave svoj trideseti rođendan. Priznanje je to i četvorici naših suosnivača koji više nisu s nama, kao i svim ljudima koji u ovih 30 godina volonterski rade na promicanju Festivala. Najvažnija je promocija pjesama Podravine i Podravlja, na potki tradicijske i kulturne baštine, a na kojoj se stvaraju nove pjesme. U ovih trideset godina Festival je iznjedrio više od 1.000 pjesama i ponosan sam što mogu primiti ovu nagradu i posvetiti je svima koji su svoje umijeće i dar utkali u njega – rekao je Rajko Stilinović.

(www.icv.hr, mlo, foto, K. Toplak)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content