Neoprezno rukovanje oružjem odnijelo mladi život: Ispaljenim hitcem policajac usmrtio 21-godišnjakinju

Iz PU osječko-baranjske iznijeli su nove činjenice o smrtnom stradavanju 21-godišnjakinje u srijedu navečer oko 22 sata u stanu u Osijeku. Naime, prvotno je objavljeno kako je smrt djevojke nastupila od vatrenog oružja, a koje je ujedno i službeno oružje policajca koji je van službe u vrijeme događaja bio prisutan u stanu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnji policijski službenik zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju, a koja je od ozljeda preminula.

– Utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnji policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske počinio kazneno djelo “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona na štetu 21-godišnjakinje- stoji u izvješću PU osječko-baranjske.

Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku, a Rješenjem načelnika Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenik je udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupaka.

(www.icv.hr, tj, PU osječko-baranjska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content