Održan 4. međunarodni oldtimer rally destinacijom Slavonija i Podravina

U povodu Dana Virovitičko-podravske županije jučer (nedjelja) je održan 4. međunarodni oldtimer rally destinacijom Slavonija i Podravina.

Sudionike rallya došli su podržati župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, koji je ujedno i otvorio susrete, zamjenik župana Marijo Klement, te predsjednik Županijske skupštine Virovičko-podravske županije Dinko Begović.

Okupljeni su već u 9 sati krenuli s prostora Viroexpa na put od 40 kilometara. Prva destinacija bila je Kurija Janković u Kapela Dvoru, nakon toga Posjetiteljski centar Dravska priča na Križnici, te na kraju Pitomača i Otrovanec.

– Svi zainteresirani ponovno su tako mogli vidjeti neke rijetke automobile i motocikle koje na ovom području do sada nisu imali priliku razgledati. Nastavit ćemo tradiciju održavanja ovakvih susreta koji, uz druženje, nudi i jednu turističku notu jer većina sudionika rallya i ovakvih događaja često se ponovno vraća na ta mjesta i samim time možemo reći da radimo na turističkoj promociji Virovitice i Virovitičko podravske županije – poručili su iz Oldtimer kluba Virovitica.

Goran Car iz Đakova sudjelovao je s dva svoja automobila VW bubom i Fiat 1300, oba iz 1969. godine.

– Auti su moje godište, a prije njih sam imao “fiću”. Na Fiatu sam radio tri godine, da bi bio u današnjem stanju. Moj djed je bio automehaničar, moj otac je automehaničar, ja sam također automehaničar, a i moj sin je u auto struci. Znači cijeli sam život što profesionalno, što iz hobija vezan uz aute – pojasnio nam je Goran Car.

Na ovom susretu sudjelovao je i Marijan Murić iz okolice Ludbrega.

– U Virovitici sam treći puta na susretima oldtimera. Uz ovu Opel Olimpiju, koja je sara 71. godinu, imam još jedan Citroën i dva motocikla. Uživam u njihovom održavanju i vožnji – ponosno je izjavio Marija Murić 

Događaj je održan uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Virovičko-podravske županije, Virovičko-podravske županije, Općine Pitomača te Turističke zajednice Općine Pitomača, a ljepote Virovitičko-podravske županije sudionicima je tijekom puta prezentirala Silvija Perić.

(www.icv.hr, foto: K. Toplak, A. Zeko)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content