Okrugli stol u Virovitici: Ponosni na rukomet u VPŽ koji uz sjajnu povijest ima i svijetlu budućnost

U sklopu obilježavanja Dana Virovitičko – podravske županije u Tehnološko – inovacijskom centru u Virovitici jučer (petak) je održan okrugli stol u rukometu u Virovitičko – podravskoj županiji i Hrvatskoj.

U nazočnosti brojnih sadašnjih i nekadašnjih rukometaša i rukometnih djelatnika nazočili su predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog rukometnog saveza Mihael Varga, izbornik hrvatske seniorske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac, voditelj Ureda za odnose s javnošću Hrvatskog rukometnog saveza Drago Čosić, virovitičko – podravski župan Igor Andrović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko – podravske županije Martina Bunić, tajnica Sportske zajednice Virovitičko – podravske županije Dora Međimorec i predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin.

Uvodnu riječ uputio je domaćin Antun Blažević, član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednik Rukometnog saveza.

U prvom dijelu okruglog stola, presjek rukometa u Virovitičko – podravskoj županiji iznijeli su moderator Trpimir Markotić te nekadašnja rukometna reprezentativka i osvajačica svjetske brončane medalje Ladislava Horak – Jergović, kao i vratar Rukometnog kluba Slatina Lovro Frajhaut, koji je poseban naglasak stavio na 70. rođendan svog kluba, a koji bi mogao proslaviti u najvišem rangu natjecanja u Hrvatskoj.

IMG_4541-Custom

U drugom dijelu govorili su izbornik Goran Perkovac i Drago Ćosić, odgovarajući na niz intrigantnih pitanja vezanih uz rukomet, rukometnu reprezentaciju, rukomet na području Virovitičko – podravske županije, ali i način financiranja i funkcioniranje sporta u Republici Hrvatskoj.

-Vi ste snaga hrvatskog rukometa, među vama su legende hrvatskog rukometa, koje nisu pred svjetlima reflektora, ali stvaraju generacije odličnih igrača. Posebno zahvaljujem svim dobrim ljudima, koji su ove sezone bili na državnim završnicama mlađih dobnih kategorija. Bili ste jedna od najglasnijih i najbolje opremljenih skupina s navijačkim rekvizitima, što je bilo vidljivo na društvenim mrežama i stranicama Hrvatskog rukometnog saveza- u uvodu je pohvalio domaćine Drago Ćosić.

Izbornik Goran Perkovac odgovarao je na brojna pitanja.

-Siguran sam da me s mjesta izbornika neće smijeniti zbog mog rada, već se to može dogoditi samo zbog rezultata. Trenutno tražimo vođu naše reprezentacije na terenu, ono što su nekada bili Ivano Balić ili Domagoj Duvnjak u svojim najboljim igračkim godinama. Mislim da smo na pragu rješenja za tu poziciju. Razgovarao sam s Lukom Cindrićem, može li on prihvatiti tu ulogu i on mi je pozitivno odgovorio na moj upit – rekao je. 

Na kraju je posebno pozdravio dvije osobe: Biljanu Frajhaut, koja radi odličan posao u Rukometnom klubu “Slatina” te Antuna Blaževića, koga je nazvao glavnom poveznicom vezanom uz svaku akciju.

U aktivnu diskusiju uključili su se nekadašnji trener Darko Međimorec, nekadašnji trener i tajnik Sportske zajednice Virovitičko – podravske županije Želimir Holer, nekadašnja predsjednica Rukometnog kluba Viro Virovitica Željka Grahovac i tajnica županijske Sportske zajednice Dora Međimorec.

IMG_4586-Custom

Na kraju je sve pozdravio i župan Igor Andrović.
-Bogatu rukometnu povijest nemamo samo u Virovitici, već i u Slatini, Orahovici i Pitomači. Svi se sjećamo ženskih i muških rukometnih ekipa, borbe za ulazak u prvu ligu i prvoligaških utakmica, odnosno sve ono što je obilježilo rukomet proteklih godina u našoj županiji. Kao županija se time zaista možemo pohvaliti.

Kada govorimo o sadašnjosti rukometa, to je ova mladost i ljudi, koji su primili nagrade i s njima računamo u budućnosti. I moj prvi odabir bio je upravo rukomet. Puno mojih suigrača sada su uspješni treneri, a puno tadašnjih trenera i danas jednako kvalitetno radi na toj poziciji.

Čestitam na upornosti da prenose svoje znanje na nove generacije, posebice one koji su se okitili medaljama na državnim završnicama. Svi ste zaslužni za uspješnost rukometa u našoj županiji – poručio je župan.

Dodao je kako Županija trajno ulaže u sportsku infrastrukturu: Virovitica danas ima tri velike trodijelne sportske dvorane te halu Viroexpo sa sportskim terenima, rekao je.
Najavio je izgradnju dvije nove trodijelne sportske dvorane, u Pitomači i Slatini, koja se, osim rukometom, može pohvaliti i s dvije svjetske prvakinje (hrvanje i taekwondo). Orahovica će pak dobiti i novu školu sa sportskom dvoranom, čime će se još više poboljšati uvjeti za sve one koji vole sport i koji ga promiču svojim trudom i rezultatima, poručio je I. Andrović. (www.icv.hr, mš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content