OPĆINA SOPJE Potpisan ugovor o izvođenju dugoiščekivanih radova na rekonstrukciji ceste Novaki – Zidine

U srijedu, 20. rujna u prostorijama Općine Sopje, potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste Novaki – Zidine.

Samom potpisu ugovora prethodila je javna nabava koja je odrađena u zakonskim okvirima i rokovima, a nakon koje je izabran najpovoljniji ponuditelj na ovome projektu. Ugovor vrijedan 344.242,85 eura potpisali su tako vlasnik tvrtke Gravia d.o.o. sa sjedištem u Osijeku, Tomislav Ravlić i načelnik općine Sopje Berislav Androš.

Isto tako, potpisan je i Ugovor o obavljanju stručnog nadzora projekta vrijednosti 13.525 eura s tvrtkom H–ING d.o.o. iz Slatine. Ugovor je načelnik Androš potpisao s predstavnicom tvrtke Ružom Grgić.

-Ova cesta koju ćemo obnoviti bila je nedosanjani san desetljećima. Imajući u vidu vrijednost projekta, imali smo obvezu čekati natječaj koji je dovoljno velik kako bi zadovoljio financijsku konstrukciju projekta, a da sufinanciranje Općine Sopje ne bude ogromno. Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, odobreno nam je sufinanciranje u iznosu od 264.000 eura što iznosi gotovo 77 posto prihvatljivih troškova. Drago mi je da je javna nabava provedena transparentno, da smo potpisali ugovor s izvođačem radova koji garantira završetak radova u zadanom roku od 12 mjeseci, iako se nadamo da će to biti i ranije, te da će i zadnja neasfaltirana, a naseljena ulica na području općine Sopje biti realizirana. Imali smo u proteklih nekoliko godina brojne sastanke i pregovore u vezi ovog projekta, ali do programa Slavonije, Baranje i Srijema nije se našlo konkretno rješenje. Vjerujem da će realizacija proći u najboljem mogućem redu, te da će mještani i poljoprivrednici dobiti ono za što su se borili dugi niz godina – rekao je načelnik Berislav Androš.

Radovi kreću vrlo brzo, a načelni dogovor je da će realizacija za ovu kalendarsku godinu biti nešto veća od 100.000 eura, dok bi ostatak vrijednosti realizacije trebao biti gotov do kraja prve polovice 2024. godine iako je ugovorno zaključeno na 12 mjeseci.

(Općina Sopje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content