Potpora OBŽ od gotovo 400 tisuća eura: Jedanaest jedinica lokalne samouprave i devetnaest klubova poboljšat će sportsku infrastrukturu i kadar

Osječko-baranjska županija sufinancirat će ove godine kapitalna ulaganja u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave te 19 klubova s područja županije. Tim povodom danas (utorak) su u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku potpisani ugovori ukupne vrijednosti 396.500,00 eura, a uz potpisnike iz jedinica lokalne uprave i predstavnike klubova, tomu je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

– Sredstva koje Županija dodjeljuje za kapitalna ulaganja u sportu ove su godine povećana povodom Europske regije sporta, a bit će povećana i iduće godine, i to prije svega za izgradnju sportske infrastrukture. Na natječaj su se mogle javiti jedinice lokalne samouprave i klubovi kojima je odobreno ukupno 400.000 eura. Ovo je naravno samo jedna u nizu potpora koje čini Osječko-baranjska županija da bi poboljšali sportsku infrastrukturu, unaprijedili kadar u klubovima i promovirali da je OBŽ iduće godine Europska regija sporta. Važni su brojni projekti koje želimo raditi da bi se djeca mogla kvalitetno baviti sportom te ćemo nastaviti zajednički raditi na razvoju sporta – rekao je Miletić.

mini sport09
Foto: OBŽ

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Turalija istaknula je da OBŽ sustavno razvija sport na svom području, a to dokazuje i primanje titule Europske regije sporta za 2024. godinu.

– Naš imperativ je ravnomjeran razvoj infrastrukture na cijelom području, pa ove godine, a i iduće ćemo, sufinanciramo i gradove i općine. Županija godinama iz proračuna izdvaja značajna sredstva u taj razvoj, a ujedno pomažemo klubovima i udrugama. Cilj nam je uvrstiti sport na sva područja županije, omogućiti da se sportom bavi svako dijete i razne dobne skupine, osobe s poteškoćama, što je i cilj Europske regije sporta – kazala je pročelnica.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin zahvalio je Županiji na potpori u vrijednosti od 50.000 eura namijenjenih za ugradnju reflektora na Sportskom centru Mačkamama koji koristi NK Mursa. Podsjetio je i kako Grad Osijek ulaže značajna sredstva za razvoj sportske infrastrukture na području grada, a što je još jedna potvrda izvrsne suradnje Grada i Županije. Zadovoljstvo županijskom potporom istaknuli su i drugi potpisnici, poput zamjenika gradonačelnika Grada Đakova Antuna Galića koji je istaknuo kako će odobrenih 50.000 eura biti utrošeno za uređenje budućih prostorija Šahovskog kluba Đakovo, te za pomoć dvjema sportskim udrugama iz Đakova. Naglasio je da ovo nije prvi put da OBŽ kao partner sudjeluje na uređenju sportskih objekata u Đakovu te podsjetio na uređenje multifunkcionalnog srednjoškolskog igrališta.

Načelnik Srećko Vuković istaknuo je kako Općina Bizovac brine za održavanje šest sportskih centara na svom području, a s županijskom potporom od 5.000,00 eura ući će u završnu fazu rekonstrukcije (uređenje krovišta) zgrade Nogometnog kluba “BSK Termia” Bizovac, gdje se okuplja veliki broj mladih. Vatroslav Šrajer, predsjednik Teniskog saveza OBŽ, zahvalio je Županiji na konstantnom praćenju i ulaganju u sport i infrastrukturu te podsjetio da Teniski klub Donji Miholjac provodi program besplatne škole tenisa za djecu, a u tijeku je izgradnja Županijskog sportskog centra.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content