Pred nama nestabilniji dani uz i dalje iznadprosječne temperature, mogući i grmljavinski pljuskovi

Polako, ali sigurno, otpuhujemo ovaj stabilan i suh vremenski period. To ne znači da nam dolaze kiše jesenje, no nestabilniji dani su pred nama.

Tijekom četvrtka i nedjelje uz više oblaka očekujemo povremenu kišu ili grmljavinske pljuskove. Tijekom srijede, petka i subote bi se trebalo zadržati suho uz sunčana razdoblja. Iznadprosječno toplo i dalje.

Jutarnje temperature zraka do kraja tjedna očekujemo od 13 do 18 stupnjeva, a najviše dnevne od 25 do 31 stupanj. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova, od četvrtka u okretanju na sjeverne smjerove. UV-indeks nizak, umjeren i visok.

U tjednu pred nama očekujemo stabilnije vremenske uvjete. Tek rijetko i mjestimično uz kratkotrajne nestabilnosti. Više ne, nego da. Sunčanih razdoblja neće nedostajati.

Iznadprosječno toplo vrijeme se nastavlja. Vremenski uvjeti bit će povoljni za obavljanje radova na otvorenom. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 14 do 19, a najviše dnevne od 26 do 31 stupanj. Vjetar slab do umjeren, pretežno južnih i jugozapadnih smjerova. UV – indeks umjeren i visok.

Jesen polako kuca na vrata. Klimatološki smo u jesen zakoračili 1. rujna, a kalendarski i astronomski jesen nam dolazi 23. rujna. Kako sada izgledaju prognostički izračuni na “duge staze”, iznadprosječno visoke temperature zraka ili “bablje ljeto”, pratit će nas do sredine listopada.

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content