Teška prometna nesreća u Mikleušu: Sudar dostavnog teretnog vozila i traktora, jedna osoba poginula

U petak, 15. rujna oko 14.50 sati na ulazu u mjestu Mikleuš došlo je do teške prometne nesreće između dostavnog teretnog vozila i traktora, u kojoj je smrtno stradao D.H. (56).

Državna cesta D-2 je zbog nesreće bila zatvorena za promet.

Policija koja je obavila očevid izvijestila je kako je do prometne nesreće došlo kada je 56-godišnji vozač traktora započeo s radnjom skretanja lijevo na putni most prilaza poljoprivrednoj površini, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti na siguran način.

U tom trenutku je radnju pretjecanja traktora na dijelu ceste na kojem pretjecanje nije dozvoljeno, što je označeno i punom neisprekidanom središnjom linijom na kolniku, već vršio 71-godišnji vozač teretnog vozila srpskih nacionalnih oznaka (kombi).

Pri udaru prednje desne strane teretnog vozila u bočnu stranu stražnje lijeve gume traktora je došlo do odbacivanja traktora koji je pri prevrtanju udario u rub putnog mosta i zaustavio se u putnom jarku, na lijevom boku. U prevrtanju traktora vozač traktora ispao je sa sjedišta i pao u putni jarak. Traktor, je, nažalost, pao preko njega, što je bilo kobno.

(www.icv.hr, foto: čitatelj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content