Uspješno izvršeni tehnički pregledi na kanalizacijskoj mreži izgrađenoj u sklopu projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača”

Danas (ponedjeljak) su u naseljima Pitomača, Kladare, Otrovanec, Dinjevac i Grabrovnica uspješno izvršeni tehnički pregledi na kanalizacijskoj mreži koja je izgrađena u sklopu projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača” koji se provodi na području općine, a obuhvaća naselja: Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare, Otrovanec te Stari Gradac.

-Danas smo obavili treći tehnički pregled na aglomeraciji Pitomača vezano uz sustav odvodnje. Dva prethodna tehnička pregleda su uspješno obavljena i izdane su uporabne dozvole, ovo je treći i posljednji što se tiče komponente odvodnje otpadnih voda. Završeni su svi radovi koji se odnose na samo naselje Pitomača, a to je ujedno i najvrjednija komponenta. Cijela je mreža izgrađena i stavlja se u upotrebu – rekao je Damir Marenić, direktor tvrtke Virkom, te pozvao sve mještane koji još nisu, da se priključe na novi sustav odvodnje.

-Nakon uspješno obavljenog tehničkog pregleda i izdane uporabne dozvole omogućeno je i priključenje na mrežu. Nama je bitno da imamo dovoljno opterećenje za novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda čija je izgradnja pri kraju te nam slijedi probni rad, no potrebna su nam određena opterećenja da bi se taj uređaj upogonio i ispravno radio. Zato pozivam mještane da se obrate u Vodakom, a potom i priključe – dodao je.

IMG_4106

Do sada su tehnički pregledi obavljeni u naselju Stari Gradac te u Dravskoj ulici u Pitomači, a završetkom ovog projekta omogućit će se 2068 priključaka na sustav javne odvodnje.

-Imamo 25 crpnih stanica, a ukupna dužina mreže koja će biti pod uporabnom dozvolom, računajući Stari Gradac i Dravsku ulicu, faza II, iznosi 64 kilometara, što gravitacijskih, što tlačnih cjevovoda. Uspjeli smo odraditi jednu dobru priču, a riječ je o priključcima na javni vodoopskrbni sustav. Na cijelom ovom području imamo izvedenih, postavljenih i već u konzumaciji 1650 priključaka na sustav javne vodoopskrbe na već postojeću izgrađenu javnu mrežu. I onaj drugi dio što smo pripremili, a to je 2068 priključaka na sustav javne odvodnje. Uvidjeli smo da je interes doista velik stoga u konačnici očekujemo priključenje svih sumještana – rekao je direktor tvrtke Vodakom, Antonio Vidović.

IMG_4110

Projekt Pitomača obuhvaća radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanja otpadnih voda: kroz Aktivnost 1 – dogradnja sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Pitomača te Aktivnost 2 – rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača.

Vrijednost projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača”
iznosi 34.777.298,59 eura, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u iznosu 19.779.521,33 eura. Ostali iznos prihvatljivih troškova sufinancirat se nacionalnim sredstvima u iznosu od 8.042.317,55 eura.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content