Vatrogasci JVP grada Slatine opremljeni novim kacigama: Uskoro nabavka nove opreme za razne intervencije

Predsjedništvo i zapovjedništvo Vatrogasne zajednice grada Slatine donijelo je odluku kojom su uložena značajna financijska sredstva za popunu opreme vatrogasaca Javne vatrogasne postrojba grada Slatine.

Tako je danas (utorak), uz nazočnost slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića i njegovoga zamjenika Ilije Nikolića, izvršena primopredaja 18 novih vatrogasnih kaciga vrijednih 10 tisuća eura.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević kacige je simbolično predao vršitelju dužnosti, zapovjedniku Tomislavu Uheru, te dežurnim djelatnicima slatinske Javne vatrogasne postrojbe koja trenutno broji 17 operativnih vatrogasaca.

– Uz dogovor s gradonačelnikom Ostrošićem i dogradonačelnikom Nikolićem, predsjedništvo i zapovjedništvo Vatrogasne zajednice grada Slatine odlučilo je uložiti sredstva kojima Grad financira rad Vatrogasne zajednice grada Slatine u daljnje opremanje djelatnika Javne vatrogasne postrojbe. Tako su nabavljene nove kacige za sve operativne vatrogasce, te jedna rezervna kako bi se mogla kompletirati oprema za još jednog vatrogasca ukoliko se ukaže potreba. Nove su kacige opremljenije i lakše za 900 grama od starih, što će im uvelike olakšati posao, jer naši vatrogasci pokrivaju 99 posto intervencija na slatinskom području, a pri izlasku na teren gdje je potrebno spašavati ljude i imovinu svaki vatrogasac mora imati kompletnu zaštitnu opremu u čijem sastavu je i kaciga, bez koje ne smiju na intervenciju. S obzirom da je sve više intervencija po pitanju prirodnih katastrofa, jer to nisu više samo požari, već i poplave, olujno nevrijeme i slično, krećemo u nabavu cijevi i električnih muljnih vatrogasnih pumpi, te ostale potrebne opreme koja nedostaje kako bi bili što opremljeniji i za takve intervencije – rekao je Belošević.

Dodao je i da su dosadašnje kacige stare preko 15 godina i da su ove nove bile neophodne, te da će uskoro svim vatrogascima JVP grada Slatine nabaviti i nove čizme.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

Foto 2 14

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content