„72 SATA BEZ KOMPROMISA“: Kulturna udruga KrEdA Suhopolje i ove godine sudjeluje u velikoj nacionalnoj volonterskoj inicijativi

I ove godine Kulturna udruga KrEdA, uz podršku Savjeta mladih općine Suhopolje, logističku pomoć Općine te u suradnji s OŠ Suhopolje i Župom sv. Terezije priključila se velikoj nacionalnoj volonterskoj inicijativi „72 sata bez kompromisa“.

Cilj projekta je promovirati volontiranje među mladima, potaknuti ih da budu pokretači promjena u svojoj lokalnoj zajednici i pokazati koliko se zajedničkim snagama može napraviti promjena u kratkom razdoblju.

Posebnost projekta je upravo u riječi beskompromisnost – da svi koji to žele svoje vrijeme, talente i radosti daruju onima kojima je potrebno.

– Uz nova znanja i vještine koje mogu dobiti sudjelovanjem u projektu, volonteri će iskusiti i bogatstvo suradnje, prijateljstva, timskog duha, otkrivanje sebe na jedan drugačiji način.

Ukoliko ste spremni svoje vrijeme i svoje vještine, poput pjevanja, bojenja, kuhanja, fotografiranja, slaganja drva, čitanja, košenja, pletenja…, darovati drugima, možete to učiniti kroz ovaj projekt, kroz volontiranje. Prijaviti se možete samostalno ili s ekipom i beskompromisno volontirati, bezgranično uživati, a ujedno i pomoći drugima – poručili su iz Udruge.

Inače, „72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade te promiče solidarnost. Projekt koji je zaživio u deset europskih zemalja, u Hrvatskoj okuplja mlade od 2014. godine, a tijekom 72 sata kroz projekt prođe tisuće volontera i odradi se na stotine volonterskih akcija.

Projekt će se na području općine Suhopolje provoditi od 12. do 15. listopada, a ako netko od starijih ili nemoćnih sumještana ima potrebu da mu volonteri pomognu, može se javiti u Udrugu, Općinu ili voditeljici akcije Luciji Lukačević na broj mobitela 098/980-5629, poručili su iz Udruge.

FB IMG 1696356070874

(www.icv.hr, Kulturna udruga KrEdA, foto: arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content