Članovi UHBDDR Duga Međa posjetili i darivali male orahovačke vatrogasce: Mališani s braniteljima odmjerili snage u visećoj kuglani

Unazad godinu dana u orahovačkom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu sve je živnulo, posebno ponovnim pokretanjem rada dječje ekipe pod nazivom “Mali vatrogasci”. Tridesetak mališana je redovno na treninzima, a njihovi voditelji Boris Broš, Suzana Grgurić i Tomislav Pezić konstantno donose nešto novo i originalno na svaki novi trening. Tako je ovog puta orahovačke male vatrogasce posjetila Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata iz Duge Međe.

Petorica branitelja, Mirko Bušljeta kao predsjednik udruge, te Mirko Horvatin, Darko Eichler, Ivica Bušljeta i Darko Pigler na početku su ukratko predstavili svoj rad, a potom djeci prezentirali poznatu braniteljsku igru viseća kuglana.

-DVD Orahovica i mi imamo odličnu suradnju, dolazimo i pomažemo jedni drugima u svim manifestacijama pa smo se tako posebno obradovali na poziv za druženje s djecom vatrogascima. Na njihov prijedlog donijeli smo viseću kuglanu koja je bila pun pogodak, djeca su uživala, kao i mi s njima. Na kraju večeri poklonili smo im sigurnosne narukvice na kojima piše “vidljivi u prometu”, kako bi na putu iz škole, posebno sada kada dolaze kraći dani i ranije mrak, bili vidljivi i sigurniji u prometu – kaže predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta.

Predsjednik DVD-a Orahovica i jedan od voditelja “Malih vatrogasaca” Tomislav Pezić rekao je kako je ovo nastavak jednog lijepog prijateljstva s braniteljima iz Duge Međe.

-Lijepo je imati ovakve prijatelje. Mi jedni drugima uvijek stojimo na raspolaganju i sada smo tako dogovorili ovo druženje. Zahvaljujem braniteljima što su nas posjetili i posebno što su darivali našu djecu. Mi se maksimalno trudimo učiniti vatrogastvo što zanimljivije djeci, na svakom treningu spajamo vatrogastvo i zabavu, a evo sada smo djeci pokazali i tko su ljudi koji su nam stvorili slobodnu Hrvatsku – zaključio je Pezić.

(www.icv.hr, vg)

Foto 5

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content