DUHOVNI SMISAO: Isus Krist – mjera svega

Naš ljudski život odvija se u sustavu u kojem se sve mjeri mjerom centimetra, grama i sekunde. I sami mnogo toga mjerimo spomenutim zemaljskim kriterijima, pa zato nerijetko zaboravljamo da se život kao takav ne može izmjeriti tim mjerama niti stjerati u zatvoreni sustav.

Život doista nadilazi i nadrasta svaki pokušaj da ga se izmjeri ograničenim zemaljskim mjerama. Samo je jedan istinski metar kojim se može mjeriti ljudski život, njegova težina, protežnost i trajnost, a to je Isus Krist – mjera svega, Očev metar za mjeru ljudskog života.

Samo tim stvarateljskim metrom, po kojemu je i za kojega je sve stvoreno, mjeri se stvarna ljudska veličina, a samim time i težina i trajnost.

Samo On je univerzalni metar koji se mjeri i cjelinu života kao i svaku pojedinu sastavnicu. Jedino po Njemu točno znamo koliko stvarno težimo na zemlji, do koje smo se veličine protegnuli i koliko smo vremena dali životu.

Samo po Njemu smo teži od zemljine sile, viši od zemaljskih visova, veći od ljudskih veličina i trajniji od tijeka vremena.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content