Najbolji enigmatičari u regiji: Zlato Željku Joziću iz Enigmatske udruge Orahovica

Nova Gradiška bila je domaćinom 39. SOZAH-a, Susreta odgonetača i zagonetača Hrvatske, državnog natjecanja za najbolje enigmatičare regije. Na ovom prestižnom natjecanju sudjelovala je i Enigmatska udruga Orahovica s ekipom u sastavu Stjepan Varaždinac, Damir Vratković i Željko Jozić na samom natjecanju te Katarina Josić u online sastavljanju.

Orahovčani su postigli izvrsne rezultate. Među četrdesetak natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Srbije, osvojili su dva zlata, srebro i dvije bronce. 

Varaodinac Jozia i Vratkovia

Željko Jozić u kategoriji sastavljanja osvojio je čak četiri medalje: zlato u sastavljanju križaljke, srebro u tzv. štitu te broncu u premetaljci, što mu je donijelo i ukupno zlatnu medalju, odnosno, bio je najbolji sastavljač na natjecanju. 

U kategoriji logičkih zadataka Stjepan Varaždinac osvojio je brončanu medalju u sastavljanju, dok je Damir Vratković bio peti u rješavanju.  

-Ovo je izvrstan rezultat, s obzirom na to da smo mi mala udruga, a pokazali smo da pripadamo samom vrhu hrvatske enigmatike – rekao je Željko Jozić. 

SOZAH Nova Graditka 2023 2

(www.icv.hr, vg, foto: ustupljene fotografije)        

 

               

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content