Orahovica četvrti grad u RH po iznosu povučenih EU sredstava po broju stanovnika

Portal gradonačelnik.hr iznio je nove rezultate svoje analize prema kojima je Grad Orahovica ponovno u vrhu hrvatskih gradova, a ovoga puta riječ je o povlačenju EU sredstava u čemu su hrvatski gradovi iz godine u godinu sve uspješniji.

Najnovija analiza navedenog portala, a na bazi podataka Ministarstva financija o konsolidiranim proračunima gradova za 2021. godinu (podaci za 2022. još nisu dostupni), pokazuju da su gradovi u 2021. godini povukli ukupno 1,49 milijardi kuna (od čega se na Grad Zagreb odnosi 318,5 milijuna kuna), dok je godinu prije povučeno 1,34 milijardi kuna (na Zagreb se odnosilo 229,1 milijun kuna).

Najveći udio povučenih EU sredstava u odnosu na ukupno povučena sredstva svih gradova iz europskih fondova u 2021. su imali  Osijek, Slavonski Brod, Rijeka, Zadar, Vukovar, Našice, Šibenik, Vinkovci, Bjelovar i Benkovac, a u odnosu na broj stanovnika, najviše su povukli Orahovica, Komiža, Vrlika, Cres, Otok, Beli Manastir, Drniš, Nin, Đurđevac te  Benkovac.

Kako kažu s navedenog portala, sve ovo pokazuje analiza koju su napravili na temelju konsolidiranih proračuna gradova preuzetih iz FINA-e.

– Nastavljamo s dobrim pokazateljima rada u proteklih godinu dana te se tako Grad Orahovica nalazi na visokom 4. mjestu po iznosu povučenih EU sredstava po broju stanovnika. Nastavljamo dalje raditi na razvoju Orahovice za dobrobit svih naših sugrađana– rekao je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content